Gemeente Haaksbergen


Aanmeldingen Partnerschapsloop boven verwachting
24-08-2009 Aanmeldingen Partnerschapsloop boven verwachting Mede-organisator Angélique Dokter is naar eigen zeggen "supertevreden" met het aantal aanmeldingen dat tot nu toe is binnengekomen voor de Partnerschapsloop Ahaus-Haaksbergen. "We zitten samen met onze partnergemeente ruim boven de 150 inschrijvingen. Dat is boven verwachting, mede gezien de andere activiteiten die in dat weekend plaatsvinden", zegt een enthousiaste Dokter.

De allereerste Partnerschapsloop Ahaus-Haaksbergen vindt plaats op zondag 6 september. Over het hoe en waarom is al veelvuldig geschreven in de kranten, maar Angélique wil nog wel even wat kwijt. "Inschrijven kan tot en met woensdag 26 augustus met een formulier dat hier kan worden gedownload of kan worden verkregen bij de publieksbalie in het gemeentehuis van Haaksbergen."

Vervoer
Er kan op 6 september op twee punten op de route worden gestart. Voor wie start vanaf Ahaus wordt het vervoer geregeld, ook voor wie met de fiets meedoet. Dokter vertelt: "We vertrekken exact om 8.30 uur naar Ahaus vanaf de parkeerplaats achter het gemeentehuis van Haaksbergen." Wie vertrekt vanaf het andere startpunt, de Haarmühle, moet zelf voor vervoer zorgen.

Natuurgebied
Sommige mensen denken dat er over de ´grote weg´ gelopen gaat worden. Angélique legt uit: "Dat klopt niet helemaal. We lopen juist zoveel mogelijk door het mooie natuurgebied tussen Ahaus en Haaksbergen. Een prachtige route die laat zien welk moois beide gemeenten te bieden hebben." Na aankomst is het overigens niet meteen afgelopen. "Naderhand is er voor de lopers die dat willen nog een gezellige nazit in een speciaal opgezette tent op de Markt", besluit Dokter.

Lees hier meer informatie over de partnerschapsloop