Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 24-08-2009

Huiselijk geweld
HOOGEVEEN Zondag hield de politie een 40-jarige Hoogevener in zijn woning aan. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn ex-vrouw te hebben mishandeld. Toen de vrouw zijn woning verliet ontstond er tussen haar ex-vriend en haar op straat wachtende nieuwe vriend een handgemeen. Hierna werd de politie gealarmeerd. De man werd inverzekering gesteld. (2009035432)

Motorongeval
BORGER Zondagmiddag raakte een 37-jarige vrouw uit Jirnsum gewond bij een eenzijdig ongeval. De vrouw kwam met haar motor ten val op de Hoofdstraat nadat zij in een bocht gas had gegeven. Ze raakte hierna met haar been een op het trottoir staand paaltje en kwam ten val. Ze moest met een beenbreuk overgebracht worden naar het WZA. (2009035447)

Openbare schennis
HOOGEVEEN Zondagochtend werd een 63-jarige inwoonster van Hoogeveen geconfronteerd met een schennispleger. De vrouw fietste door het parkje bij verzorgingstehuis De Westerkim toen ze een man zag staan die zijn geslachtsdeel toonde. Het betrof een 20 tot 30 jaar oude blanke man, glad kaal hoofd, lang mager postuur en hij liep met een slungelige pas. Hij droeg een joggingpak waarvan het jack licht en de broek donker van kleur was. (2009035418)

Alcomobilisten

RODEN Zondagavond bekeurde de politie een 25-jarige inwoner van Roderesch. De man reed onder invloed van alcohol, 605 ug/l, in zijn auto over de Koerskamp. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding. (2009035485)

ASSEN Zondagavond hield de politie een 39-jarige Assenaar aan als verdachte van het rijden onder invloed en het veroorzaken van een aanrijding. Na een melding dat een auto over een fiets was gereden in de Kerkstraat en daarna door was gereden werd een onderzoek ingesteld. Via het kenteken van de auto kwam de politie terecht bij de 39-jarige Assenaar die ontkende daar een aanrijding te hebben gehad. Wel verklaarde hij zojuist te hebben gereden. Van de man werd een blaasproef genomen waaruit bleek dat hij had gedronken. Na onderzoek aan zijn auto bleek er verse schade aan de achterzijde van zijn auto te zitten vermoedelijk ontstaan bij het parkeren van zijn auto bij zijn woning. Aan een naast deze auto staande geparkeerde auto werd eveneens verse schade aangetroffen vermoedelijk veroorzaakt door de Assenaar. Aan het bureau blies de man, een beginnende bestuurder, 1020 ug/l, waarna zijn rijbewijs werd ingenomen. (2009035523)

Woninginbraak
EMMEN Zondag tussen 14.00 en 20.30 uur vond er een inbraak plaats in een woning aan de Deverbrink. Door een uitzetijzer van een slaapkamerraam los te maken kon de dader binnen komen. De buit bestond uit een lcd-tv en sieraden. (20090354910

Rijden tijdens ontzegging

HOOGEVEEN Een 49-jarige autobestuurder uit Heerhugowaard gaf, toen hij tijdens een controle op de Jan Dekkerstraat zijn rijbewijs niet kon tonen, een valse naam op. Na verdere controle bleek de man een rijontzegging te hebben. Zijn auto werd inbeslaggenomen en hij kreeg een dagvaarding mee. (2009035503)

Fiets en scooter botsen

KLAZIENAVEEN Een 16-jarige scooterbestuurder uit Erica en een 17-jarig op de fiets rijdend meisje uit Klazienaveen raakten zondagavond gewond bij een aanrijding. De scooterbestuurder reed over het naast de Dordsedijk gelegen fietspad. Hij kwam uit de richting van Weiteveen en reed in de richting van Klazienaveen. Plotseling botste hij met zijn scooter tegen het meisje die geen licht voerde. Of zij stilstond of reed is nog niet bekend. Beide werden met onbekend letsel overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Van het meisje werd in verband met alcoholgebruik in het ziekenhuis een bloedproef genomen. (2009035522)

Rookmelder krijgt bewoner niet wakker
HOOGEVEEN Ondanks het feit dat zijn woning aan het Stoekeplein vol rook stond en het alarm van een rookmelder afging was de bewoner niet wakker te krijgen. De bewoner, een 35-jarige man, lag op de bank te slapen en achter hem zag een oplettende buurman en de politie een pan op hoog vuur op het gasfornuis staan. Pas nadat geprobeerd werd een raam in te slaan werd de man wakker en werd de rokende pan van het vuur gehaald en buiten gezet. (2009035531)

Man aangehouden voor opiumwetgeving
HOOGEVEEN Een 23-jarige Hoogevener werd in de nacht van zondag op maandag door de politie aangehouden als verdachte van harddrugsbezit. De man werd in zijn geparkeerde auto aangetroffen op De Weide in de nabijheid van het winkelcentrum. Tijdens controle trof de politie in zijn auto een gripzakje en lang vloei aan, een reden om ingevolge de opiumwetgeving een nader onderzoek in te stellen. In de auto werden verder honderden gripzakjes, een weegschaaltje, 2 bolletjes met mogelijk speed, een xtc-pil en drie sealbags met een onbekende substantie aangetroffen en inbeslaggenomen. Nader onderzoek volgt. (2009035543)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.