NVA


Persbericht
Amersfoort, 21 augustus 2009

Kamerlid Blanksma op bezoek bij intermediair
FIDIN stelt lastenverlichting aan de orde

Op 19 augustus bracht CDA-kamerlid Elly Blanksma-van den Heuvel een werkbezoek aan het intermediair, op uitnodiging van FIDIN. Blanksma was te gast bij NVA-lid FDC Eindhoven. Tijdens het gesprek heeft Blanksma kennis genomen van de praktijk van het intermediair en heeft FIDIN nogmaals een klemmend beroep gedaan op het verlichten van de administratieve lasten voor het intermediair.

Elly Blanksma-van den Heuvel is kamerlid namens het CDA en is onder meer woordvoerder financiën. Zij is zeer betrokken bij de recent ingevoerde regelgeving en de uitvoering van het toezicht. FIDIN heeft regelmatig contact met haar en had haar dan ook uitgenodigd voor een werkbezoek.

Het gesprek vond plaats in aanwezigheid van kantooreigenaar Ben Kruizinga en pensioenadviseur Ton van Hulzen van FDC Eindhoven. Onderdeel van het bezoek was een uitleg over het werken met abonnementen, de administratieve belasting, de onzekerheid met betrekking tot assurantiebelasting en BTW, en de omslag van productgericht naar klantgericht adviseren. FIDIN heeft bij er Blanksma op aangedrongen om in de Tweede Kamer te pleiten voor administratieve lastenverlichting voor het intermediair, waartoe FIDIN ook voorstellen zal doen. Blanksma heeft tijdens haar bezoek meermalen benadrukt dat de branche het vertrouwen van de politiek en de consument moet terugverdienen en dat daarbij integriteit en moraliteit de primaire vereisten zijn. Blanksma benadrukte ook de rol van keurmerken en brancheorganisaties die het vertrouwen extra kunnen versterken. Blanksma sprak ook uit aangenaam verrast te zijn door het enthousiasme dat ze bij FDC Eindhoven aantrof om transparant te werken.

Noot voor redactie (