Politie Hollands Midden

Bergambacht - Motorrijder verongelukt

Bergambacht, 24-08-2009 o Een 36-jarige motorrijder uit Bergambacht is zondag 23 augustus rond 03.15 uur om het leven gekomen. De motorrijder kwam op de rotonde van de Schoonhovenseweg, ter hoogte van de molen, in botsing met een personenauto.

De personenauto reed over de Schoonhovenseweg in de richting van de Oude Spoorweg. Op de rotonde wilde de bestuurder van de personenauto, een 64-jarige man uit Schoonhoven, rechtdoor rijden. Op dat moment hoorde hij een klap tegen zijn auto. De bestuurder bracht zijn auto tot stilstand en zag dat er op de rotonde een motorfietser op de grond lag. Omwonenden die de klap hoorden, hebben direct eerste hulp geboden. Reanimatie werd gestart en de AED (Automatische Externe Defibrillator) werd door de politie ingezet. Nadat de twee ambulances gearriveerd waren heeft het medisch personeel de reanimatie overgenomen. Dit mocht helaas geen baat meer hebben, de motorrijder overleed ter plaatse.

De verkeersdienst van de politie heeft op de plaats van het ongeval onderzoek gedaan naar de oorzaak. De motorrijder heeft mogelijk over het middengedeelte van de rotonde gereden, en niet over het wegdek. Het onderzoek wordt voortgezet.