Politie Hollands Midden

Noorden - Omstanders redden leven man

Noorden, 24-08-2009 o Doortastend optreden van enkele bewoners van de Veenweg heeft vrijdag 21 augustus het leven gered van een 37-jarige man uit Noorden.

Rond 21.50 uur raakte hij met een Quad van de weg en kwam op zn kop in een sloot terecht. Hij raakte onder water bekneld. Een buurtbewoner die iets had gehoord, ging kijken en zag dat er snel gehandeld moest worden. Met te hulp geroepen buurtbewoners konden ze de man bevrijden en boven water brengen. Direct daarna paste men levensreddende handelingen toe. Door de hulpdiensten werd dit overgenomen en werd het slachtoffer naar het AMC overgebracht. Over zijn toestand is op dit moment niets bekend.

De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval. De Quad werd gebruikt voor het vervoer van bloemen. Achter het voertuig hingen vier aanhangwagentjes. Duikers van de brandweer brachten deze boven water en zochten in het water ook nog naar een mogelijk tweede slachtoffer. Het was namelijk gebruikelijk dat twee personen met de Quad reden tijdens het vervoer. Achteraf bleek dat het slachtoffer alleen met de Quad had gereden.