Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 24-08-2009

Twee arrestaties tijdens dancefeest

TILBURG: De politie heeft gisteren tijdens een dancefeest op het Koningsplein twee arrestaties verricht. Een 55-jarige Tilburger werd aangehouden omdat hij pillen en speed bij zich had en volgens bewakers aan het dealen was. Een 38-jarige Tilburgse werd opgepakt omdat ze onder invloed van drugs was en zich niet aan de vordering hield om het terrein te verlaten.

Zondagmiddag werd omstreeks 17.00 uur op aanwijzing van de beveiliging van een Dancefeest een 55-jarige Tilburger aangehouden. Volgens de bewakers had de man drugs aan bezoekers aangeboden. De verdachte die
16 XTC pillen en circa 15 gram speed bij zich had, ontkende dat. Hij verklaarde al heel lang drugs te gebruiken en deze altijd groot in te kopen omdat dat goedkoper is. Hij had het spul in zijn kruis verstopt.

De politie arresteerde later op de avond tijdens het feest ook nog een
38-jarige Tilburgse die niet voldeed aan de vordering van de agenten om te vertrekken. De vrouw was duidelijk onder invloed van drugs en werd liggend op de grond aangetroffen onder een reclamebord. Ze had drie glazen rosé gedronken en een pil ingenomen. Daarna was ze naar eigen zeggen een stukje van de film kwijt geraakt. Ze werd aangehouden omdat ze nadat ze was weggestuurd toch weer terugkwam naar het Koningsplein.

Tilburger betrapt op rijden zonder rijbewijs

TILBURG: Een 18-jarige Tilburger is zondagmiddag op de Koestraat betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De Tilburger gaf ook nog een valse naam op en krijgt daarnaast nog bekeuringen voor gevaarlijk rijgedrag en het negeren van het rode verkeerslicht.

Agenten zagen zondagmiddag omstreeks 13.00 uur een auto rijden die bij het Willheminapark het rode verkeerslicht negeerde. De auto reed met hoge snelheid en ontweek op de Velhovenring rakelings een personenauto met aanhangwagen die half op de weg en half op het fietspad stond. De auto werd aan de kant gezet. De bestuurder vertelde de agenten dat hij zijn rijbewijs en papieren vergeten was. Nadat hij ook nog een valse naam had opgegeven werd hij aangehouden. Een van de agenten herkende de man namelijk. De verdachte vertelde aan het bureau dat hij bezig was met het halen van zijn theorie. Hij had de auto van een vriend van zijn broer zonder toestemming meegenomen. Hij had de naam van een vriend opgegeven omdat hij tijdens de controle in paniek was geraakt.

Politie treft geoogste hennepkwekerij aan.

TILBURG: De politie heeft zondagavond na een tip in een woning aan het Mosselhoekplein een al geoogste hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner een 33-jarige Tilburger werd gearresteerd.

De politie kreeg zondagvond een tip over een woning aan het
Mosselhoekplein waar een hennepkwekerij geoogst zou worden. Terwijl de agenten voor de woning stonden, zagen ze de bewoner, een 33-jarige Tilburger, samen met een andere man in een auto met hoge snelheid voorbij rijden. De auto werd op de Marssumsstraat aan de kant gezet, hierna werd de 33-jarige Tilburger aangehouden. Vervolgens zijn de agenten de woning binnengegaan. De moeder van de verdachte deed open. De dienders roken direct een sterke hennepgeur. In de woonkamer stonden bijna 800 lege potten. Tevens stonden er twee dozen met gedroogde hennepplanten. Ook stonden er dozen met assimilatielampen en transformatoren. Op een van de slaapkamers lagen gedroogde
henneptoppen. In de schuur lag een hoop afval. Kennelijk was er dit weekend geoogst en werd de kwekerij ontmanteld. De agenten hebben een gespecialiseerd bedrijf gewaarschuwd die alle spullen geruimd hebben.

Vlam in de pan

TILBURG: De brandweer heeft zondagavond omstreeks 22.00 uur een brand geblust in een woning aan de Clercxstraat. De brand woedde in de keuken. Volgens de bewoner was de fritespan in brand geraakt. Hij had nog geprobeerde de brand met een ruinslang te blussen. Dat was echter vanwege de hevigheid niet gelukt. De brandweer bevestigde dat de oorzaak inderdaad een vlam in de pan was. Een medewerker van Salvage is namens de verzekeraar ter plaatse gekomen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 24-08-2009 11:09 | © Regio Midden en West Brabant |