Politie Utrecht

Persberichten Rijn en Venen, 11.45 uur

Utrecht, 24-08-2009

Verkeersongeval

ZEGVELD- Op zondagochtend 23 augustus heeft een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een personenauto en drie wielrenners betrokken waren.

Rond 11.10 uur kreeg de politie een melding dat er een aanrijding zou hebben plaatsgevonden tussen een personenauto en een aantal fietsers op Nieuwstraat. Ter plaatse bleek dat vijf wielrenners over het fietspad naast de hoofdweg reden. Een personenauto kwam uit de richting van Woerden gaande in de richting van Zegveld, sloeg af en ging een inrit in. Hierbij liet de 73-jarige vrouw uit Zegveld de fietsers, komende uit dezelfde richting, niet voor gaan. Drie wielrenners, een 61-jarige man en een 65-jarige man uit Lisse en een 39-jarige man uit Zegveld, raakten gewond. Ze zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Baldadigheid bekeurd

MIJDRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 augustus twee jongeren van 17 en 19 jaar bekeurd voor baldadigheid. Agenten zagen dat de jongens fietsen op de grond gooiden toen zij hun eigen fiets wilde pakken die geparkeerd stonden op de Rondweg. Beiden kregen een bekeuring van 60 euro.

Geld weggenomen

MAARSSEN De politie heeft drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal. De drie mannen in de leeftijd van 18, 19 en 21 jaar uit Utrecht, stonden zaterdagmiddag aan de balie van het bedrijf omdat zij onderdelen hadden besteld. Toen de mannen het bedrijf verlieten, viel het de baliemedewerker meteen op dat er geld uit de kassa was weggenomen. De gealarmeerde politie heeft het drietal aangehouden en bij fouillering het geld bij een van de mannen aangetroffen. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal gemaakt.