Gemeente Maassluis

Realisatie parkeerplaatsen De Drie Componisten

Drie Componisten
Vanaf 10 augustus jl. realiseert de aannemer KWS in opdracht van de corporatie SGBB een aantal extra parkeerplaatsen aan de Richard Hollaan. Deze parkeerplaatsen zijn onderdeel van de tijdelijke voorzieningen, die op- en rond de bouwlocatie van De Drie Componisten worden getroffen. In vier fasen worden de (deels tijdelijke) parkeerplaatsen aangelegd.

In juli 2008 is de SGBB gestart met de bouw van 149 appartementen onder de naam `De Drie Componisten'. Deze woningen zijn onderdeel van de eerste woonservicezone in Maassluis. De eerste oplevering van woningen is in september 2009 gepland. In 2010 en 2011 realiseert de Maasdelta Groep het tweede gedeelte van de nieuwbouw. Aansluitend vindt de definitieve inrichting van de omgeving van de nieuwe woningen plaats.

Tot deze definitieve inrichting van de omgeving, worden er op- en rond de bouwlocatie De Drie Componisten voor de woningen tijdelijke voorzieningen getroffen, zoals voor parkeren, huisvuilinzameling en de bereikbaarheid van het dienstencentrum. Vanaf 10 augustus jl. is gestart met het in vier fasen aanleggen van de (deels tijdelijke) parkeerplaatsen.

De werkzaamheden nemen per fase ongeveer twee tot drie weken in beslag. De hieronder aangegeven weken van uitvoering zijn een indicatie. De definitieve uitvoering hangt af van de oplevering van de verschillende bouwdelen.

Op de plattegrond is de fasering en de positie van de te realiseren parkeerplaatsen te zien.

realisatie-Drie-Componisten.jpg

Fase 1: parkeerplaatsen rond toren nummer drie, uitvoering in week 33, 34 en 35 (van 10 augustus tot en met 28 augustus 2009).

Fase 2: parkeerplaatsen rond toren nummer twee, uitvoering vanaf week 41 (vanaf 5 oktober 2009)

Fase 3: parkeerplaatsen rond de laagbouw, uitvoering vanaf week 46 (vanaf 9 november 2009).

Fase 4: parkeerplaatsen voor de toren nummer een, uitvoering vanaf week 2 (vanaf 11 januari 2010).