Politie Amsterdam-Amstelland

LICHAAM VERMISTE MAN NA 14 JAAR TERECHT (24-08-2009)

Woensdagmiddag 19 augustus 2009 rond vijf uur is uit de Weespertrekvaart een autowrak gehesen met daarin het stoffelijk overschot van de vermiste Henk Bezembinder. De alleenstaande man werd sinds oktober 1995 vermist.

Het autowrak werd bij een sonaronderzoek in de Weespertrekvaart door Waternet aangetroffen. De scan werd gedaan in verband met mogelijke baggerwerkzaamheden. Een door Waternet ingehuurde duiker wist het kenteken van het wrak te halen. De informatie werd met de politie gedeeld. Het kenteken bleek in verband te staan met de sinds 1995 vermiste man.

De wijkteamrecherche van bureau Balistraat ging met de informatie aan de gang en dit resulteerde in een multidisciplinaire berging die afgelopen woensdag werd uitgevoerd. Duikers van het arrestatieteam markeerden de exacte locatie met een boei en voerden vervolgens forensisch onderwateronderzoek uit. Daarna hebben duikers van de marine de auto voorzien van hijssingels waarna een ingehuurde kraanwagen het wrak boven water bracht. De auto is vervolgens door forensisch specialisten ingepakt op een laadbak en naar een onderzoeksruimte overgebracht. Zij stelden vast dat er een stoffelijk overschot in het wrak aanwezig was. Het is zeer aannemelijk dat het hier om de vermiste Henk Bezembinder gaat. Nader onderzoek zal dit moeten bevestigen.

De familie van de vermiste is donderdag in kennis gesteld van dit onderzoek en de bevindingen.


____________________