Gemeente Nijefurd


In memoriam: Tsjerk Kramer

Condoleance_register.jpg

Vrijdag 21 augustus is raadslid Tsjerk Kramer plotseling overleden.

Tsjerk Kramer was vanaf maart 2002 raadslid en vanaf maart 2006 fractievoorzitter van de FNP.

Tsjerk Kramer was in veel bestuurlijke zaken voor de gemeente Nijefurd zeer actief. Met het overlijden van Tsjerk Kramer verliest de gemeente Nijefurd een man die met zijn kwaliteiten ook buiten de lokale gemeenschap veel respons kreeg en enthousiasme beleefde.

Tsjerk Kramer heeft alle politieke activiteiten niet alleen met grote belangstelling gevolgd, maar er ook invulling aan gegeven. Wanneer er in de raad over de begroting of de jaarrekening gesproken werd, was een historische reactie van hem dat "de eekhoorn niet meer wist waar hij zijn beukenootjes had verstopt". Ook zijn reacties over het proces van de gemeentelijke herindeling waren prominent.

Bij het jaarlijkse raadsuitje zorgde hij altijd voor de muzikale noot en had hij de gave om de diverse politieke geluiden ook via zijn harmonica te laten horen. Een binder is van ons heengegaan.

Nijefurd gedenkt een in zijn leven bijzonder actief persoon. Een man die middenin het leven stond, sociaal, bezig voor zijn gemeenschap. Veel zaken op zijn persoonlijke agenda heeft hij niet kunnen afmaken.

Met het zo plotselinge overlijden van Tsjerk Kramer verliest de gemeente Nijefurd een gewaardeerd raadslid.

Condoleanceregister
Op het gemeentehuis aan de Merk in Workum is een condoleanceregister geopend dat een ieder kan tekenen. Vanaf woensdag kan via www.nijefurd.nl ook een online condoleanceregister getekend worden.