Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 24 augustus 2009


* GESTOLEN GOEDEREN VAN AUTO-INBREKER OP INTERNETSITE POLITIE

Op woensdag 5 augustus werd in de Tweebosstraat in Rotterdam een 36-jarige auto-inbreker/autodief op heterdaad aangehouden. Bij het doorzoeken van de gestolen auto en het huis van de verdachte werden meerdere gestolen spullen gevonden, waaronder frontjes voor autoradio's, een elektronische agenda, cds en (laptop)tassen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de man, die onder meer verdacht wordt van meerdere auto-inbraken en autodiefstallen maar ook van ramkraken.
U kunt op de site www.politie-rijnmond.nl foto's vinden van deze gestolen voorwerpen. Klik op de site in het menu op 'Gevonden voorwerpen'. Als u spullen herkent die van u zijn, wordt u verzocht om contact op te nemen met de politie. Dat kan via het contactformulier op de internetsite of via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).


* POLITIE HOUDT VERDACHTEN AAN OP GESTOLEN BROMFIETS

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft twee verdachten aangehouden op een gestolen bromfiets.
Zondagmiddag rond twee uur zagen surveillerende politiemensen twee personen rijden op een snorfiets op de Beijerlandselaan. Na controle van het voertuig bleek dat de snorfiets was gestolen. Direct hielden de agenten de Rotterdammers aan en brachten ze over naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek. Het gaat om een 20-jarige vrouw en een 22-jarige man.


* POLITIE HOUDT VROUW AAN VOOR VERNIELING

ROTTERDAM-CENTRUM - Een 47-jarige vrouw is zondagochtend rond negen uur aangehouden voor vernieling.
Onder luid geschreeuw had zij met een steen de ramen van de woning van haar zus aan het Gerrit Sterkmanplein stukgegooid. De vrouw is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Ook dat ging niet zonder slag of stoot. De vrouw verzette zich hevig en weigerde alle medewerking. Zij is ingesloten.


* AANHOUDINGEN NA STEEKPARTIJ
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft zaterdagmorgen twee verdachten aangehouden na een steekincident op het Eendrachtsplein.
Rond kwart over vijf kreeg de politie melding van een steekpartij. Volgens getuigen liepen enkele jongeren op het Eendrachtsplein toen ze werden benaderd door twee agressieve jongeren. Door nog onbekende oorzaak ontstond er ruzie. Een van de twee pakte een mes en stak in op een 26-jarige Rotterdammer. De politie heeft direct een onderzoek in de omgeving ingesteld en hield daar twee verdachten uit Rotterdam, in de leeftijd van 23 en 27 jaar, aan. Getuigen verklaarden dat het inderdaad om deze mannen ging. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. Het slachtoffer had een snijwond in zijn nek en is door ambulancepersoneel geholpen.


* VROUW KRIJGT GROTE BOETE VOOR BELEDIGING

ROTTERDAM-CENTRUM - Politiemensen hebben zondagmorgen rond zes uur aan de Kievitslaan een vrouw aangehouden voor belediging. De vrouw had daar een Danceclub bezocht en maakte de politiemensen zonder enige aanleiding uit voor 'Joden', duidelijk met de intentie hen te beledigen. Toen de vrouw te horen kreeg dat zij daarvoor zou worden aangehouden schold zij de agenten uit voor 'teringleijers' en 'kankerleijers'. Bij de aanhouding verzette de 29-jarige Rotterdamse zich hevig. De verdachte kreeg een boete opgelegd van 600 euro. 400 voor de belediging en 200 voor het verzet.