Stadsdeel Amsterdam-Noord

Het nieuwe gezicht van De Valk

Op zaterdag 22 augustus heeft portefeuillehouder Jeugd Chris de Wild Propitius de (bijna) laatste hand gelegd aan het gevelkunstwerk op de buitenmuren van Jongerenproductiehuis De Valk aan het IJplein. Hiervoor nam hij zelf een spuitbus ter hand en spoot een sierlijke "N" boven de drie Amsterdamse kruisjes die al op de muur waren geschilderd. Hiermee was het kunstwerk officieel opgeleverd.

Tussen 16 en 22 augustus zijn kunstenaars uit de hele wereld naar Amsterdam-Noord gekomen om een bijdrage te leveren aan de muurschildering op De Valk. Die is door drie kunstenaarscollectieven georganiseerd, als onderdeel van de Kosmopolite Art Tour.

De muurschildering heeft muziek, dans en vogels als centrale thema's: muziek en dans omdat daar hard aan wordt gewerkt in De Valk en vogels vanwege de Vogelbuurt.

Portefeuillehouder Chris de Wild Propitius poseert met een aantal van de kunstenaars die aan de muurschildering hebben gewerkt.

Portefeuillehouder Chris de Wild Propitius poseert met een aantal van de kunstenaars die aan de muurschildering hebben gewerkt. Foto: Emiel van Lint

"Het is echt schitterend geworden," aldus de enthousiaste portefeuillehouder. "Een geweldige aanwinst voor onze jongeren. Want als je dit ziet, dan kom je toch graag naar De Valk?"

De komende week zullen de kunstenaar de schildering helemaal afmaken en is De Valk klaar voor de start van de programmering.

Meer informatie


* http://www.kosmo-art-tour.com/

* http://www.gogallery.nl/

Foto's van het project

Op de Superjams-hyve van De Valk staan foto's van het project.