Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht, 24-08-2009

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 23 op maandag 24 augustus een man aangehouden omdat hij verdacht wordt van het stelen van fietsen.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man met twee fietsen vanaf de Liesbosweg in de richting van de Hooft Graaflandstraat rijden. De agenten vertrouwden het niet. Omdat de man bekend staat als fietsendief werd hij gevolgd. Ter hoogte van de Musketierlaan waren de agenten de man even kwijt. Als snel troffen zij hem achter een bestelbus aan waar hij zich schuil hield. De 38-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier zal gekeken worden of er al een aangifte binnen is van de gestolen fiets.

Man aangehouden

UTRECHT In de nacht van zondag 23 op maandag 24 augustus heeft de politie een man aangehouden omdat hij zich recalcitrant gedroeg en geen identiteitsbewijs op zak had.

Een agent liep rond 02.45 uur over de Jasmijnstraat. Op een gegeven moment stond er een auto waarvan het portier openstond. Om de auto te kunnen passeren deed de agent het portier een stukje dicht. De 25-jarige eigenaar van de auto was hier niet van gediend en begon zich zeer vervelend naar de agent te gedragen. De Utrechter deed expres de deur weer open zodat de weg weer versperd werd. De agent wilde de man controleren en vroeg naar zijn identiteitsbewijs. Dit had de man niet waarop hij aangehouden werd en voor verhoor mee moest naar het bureau.

Man aangehouden met gestolen motor

UTRECHT Op de Rooseveltlaan heeft de politie zondagavond een man aangehouden omdat hij in bezit was van een gestolen motor.

Getuigen belden omstreeks 17.45 uur naar de politie omdat men zag dat een aantal mannen zich verdacht gedroeg bij een motorfiets achter een flat aan de Rooseveltlaan. Agenten gingen ter plaatse en troffen de mannen aan. Bij het zien van de politie zette de mannen het op een lopen. Eén verdachte, een 19-jarige man uit Utrecht, kon worden aangehouden. De rest van de verdachten zag kans weg te komen. De Utrechter werd ingesloten voor verhoor. De motorfiets bleek gestolen te zijn. De politie heeft de zak in onderzoek.