CDA

Van Bijsterveldt: Schooljaar start met opknapbeurt van 50 miljoen

Middelbare scholen kunnen vanaf vandaag, maandag 24 augautus, een beroep doen op ruim 50 miljoen euro die beschikbaar is om schoolgebouwen op te knappen. Dat heeft staatssecretaris Marja van Bijsterveldt bekend gemaakt.

De investering moet leiden tot energiezuinigere en milieuvriendelijkere schoolgebouwen. Leerlingen en docenten krijgen hiermee een betere leer- en werkomgeving. Uit onderzoek blijkt dat leerlingen beter presteren in goed geventileerde lokalen. De investering van ruim 50 miljoen leidt niet alleen tot duurzamere schoolgebouwen. Ook het (regionale) bedrijfsleven heeft baat bij deze extra investering. De investering van het Rijk leidt tot een totale impuls inclusief de investering van de school of een derde partij, van 85 miljoen. Dat stimuleert ook de economie. . De economische spin-off voor het (regionale) bedrijfsleven zoals installatiebedrijven en aannemers is groot namelijk. âDeze investering is goed voor leerling, docent en bedrijfsleven. Een mooie drietrapsraket dusâ, aldus Van Bijsterveldt.

Om in aanmerking te komen voor subsidie moeten scholen aantonen welke concrete maatregelen voor energiebesparing of verbetering van het binnenmilieu zij willen nemen.

---