CDA

Oud-Eerste Kamerlid Thea van Dalen-Schiphorst overleden

Op 19 augustus jl is Thea van Dalen-Schiphorst op 57-jarige leeftijd overleden. Van Dalen-Schiphorst was wethouder Economie en Werkgelegenheid in Rijssen-Holten. Eerder was zij lid van de Eerste kamer in de periode 2003-2007.

Daarvoor was zij 16 jaar lang lid van de provinciale staten in Overijssel waarvan lange tijd als vice fractievoorzitter. Zij was ook lid van diverse partijcommissies. Haar loopbaan in het CDA begon zij als secretaris van de afdeling Denekamp..

Partijvoorzitter Peter van Heeswijk roemt haar vanwege âhaar grote inzet en gedrevenheid voor de samenleving in het algemeen en de christen-democratie in het bijzonder. Zij was decennia lang actief voor onze partij. Dat deed zij met heel veel enthousiasme en een grote deskundigheid. Thea was ook een generalist. Zij hield zich bezig met uiteenlopende themaâs als zorg, welzijn, economie, werkgelegenheid, ruimtelijke ordening, sociale zaken en cultuur. De christen-democratie is haar veel dank verschuldigd. Ik wens haar echtgenoot,kinderen, kleinkinderen en verdere familie veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.â

---