KNHS


Noordelijk Indoor Concours (NIC) verhuist naar TT Hall Assen 24 augustus 2009

Persbericht

Na intensief overleg tussen het bestuur van het Noordelijk Indoor Concours (NIC) en de door haar in het leven geroepen Raad van Advies heeft het bestuur van het NIC zondagavond besloten te verhuizen naar de TT Hall te Assen.

Na de breuk tussen het bestuur van het NIC en het organisatiebureau BCM heeft bij het bestuur van het NIC de continuïteit van het oudste indoor concours hippique van Nederland de grootst mogelijke prioriteit gekregen. Basis van de continuïteit zou in de ogen van het NIC bestuur moeten zijn dat drie partijen - de exploitant van de hal, kwalitatief hoogstaande leveranciers van de hippische infrastructuur en bestuur van het NIC - in gezamenlijkheid een driehoek vormen om eendrachtig te gaan samenwerken teineinde het NIC tot het echte hippisch topsport evenement van Noord Nederland te maken.

Het bestuur van het NIC is na maanden van overleg, waarin bestuurders van de gemeente Tynaarlo zich steeds niet alleen zeer constructief opstelden, maar ook in alle opzichten bereid waren oplossingen te vinden dan wel aan te dragen, tot de conclusie gekomen dat de door het NIC bestuur gewenste driehoek in Zuidlaren niet kon worden gerealiseerd.

Het bestuur van het NIC is de bestuurders van de gemeente Tynaarlo dan ook veel dank verschuldigd voor hun inzet om het NIC voor hun gemeente te behouden. Dit gegeven, maar ook de langjarige verbondenheid van dit concours met de Prins Bernhard Hoeve en met Zuilaren, waren aanleiding tot uitputtende discussies.

Dat deze beslissing van het NIC bestuur bij betrokken partijen - de Gemeente Tynaarlo en de beoogde nieuwe exploitant van de PBH gemengde reacties oproept vindt het bestuur van het NIC begrijpelijk. Tegelijkertijd hoopt het NIC bestuur dat zij zich kunnen vinden in de zakelijke opstelling van dit bestuur, dat prioriteit wenst te geven aan continuïteit en nauwe betrokkenheid bij de gehele opzet van het NIC.

De Stichting Paardensport Eendracht, die vele jaren het evenement in de PBH organiseerde, had haar naam te danken aan de strokartonfabriek 'de Eendracht' in Appingedam, waar in een stroloods dit evenement 55 jaar geleden van start is gegaan. Toen in Zuidlaren de PBH was verrezen kozen de bestuurders voor de toekomst en een nieuw beleid, en daarom voor deze toen nieuwe, architectonisch fraaie hal. Nu, in 2009, stond het bestuur van het NIC voor een nieuwe keuze. Betrokken blijven en verantwoordelijkheden blijven dragen, of alles uit handen geven. Het bestuur van het NIC heeft op advies van de door haar ingestelde raad van advies gekozen zelf het voortouw te willen en zullen nemen.

Het bestuur van het NIC en de raad van advies zijn er van overtuigd dat in de TT Hall te Assen nieuwe kansen voor het NIC liggen. Vanuit diezelfde overtuiging is het bestuur er van overtuigd dat op 21 oktober het NIC Assen van start kan gaan met een sluitende begroting. Dit mede dankzij de constructieve inzet van Circle Assist, het management van de TT Hall en het bestuur van het NIC.

Vanaf heden is het NIC Assen een feit.

Het bestuur van het NIC
De raad van advies