Partij van de Arbeid

Kandidaten partijbestuur gezocht

Op het congres van 12 december 2009 zal een nieuw partijbestuur worden gekozen. De kandidaatstellings commissie partijbestuur, onder voorzitterschap van Chris Leeuwe is daarom op zoek naar kandidaten voor het nieuwe partijbestuur die zich de komende bestuursperiode (twee of vier jaar) willen inzetten voor de partij.

Voor de verkiezing van de partijvoorzitter geldt dat bij twee of meer kandidaten er een ledenraadpleging wordt georganiseerd.

Belangstelling voor een plek in het partijbestuur? Dan kunt u bij het bestuurssecretariaat van het partijbureau een informatiemap aanvragen. Deze map bevat de profielschets van het partijbestuur en bevat specifieke vereisten voor de vier bijzondere functies, te weten voorzitter, vice-voorzitter, penningmeester en internationaal secretaris.

Alle benodigde documenten vindt u ook rechts en onderaan deze pagina.

Tevens is een passage opgenomen over eigenschappen en kwaliteiten waar de zeven overige partijbestuursleden over moeten beschikken. In de informatiemap wordt de procedure verder omschreven. U wordt dringend geadviseerd kennis te nemen van deze profielschets en de procedure uitleg. Solliciteren kan vanaf maandag 24 augustus tot en met
zondagnacht 20 september 24.00 uur.

Verklaring van goed gedrag en integriteittoets
Kandidaten voor het partijbestuur worden gevraagd bij hun kandidaatstelling een verklaring van goed gedrag te overleggen. Gezien hun bijzondere karakter zal bij de functies van partijvoorzitter en penningmeester door een extern bureau een integriteitstoets worden verricht.

Om mee te kunnen doen hebben kandidaten voor het partijvoorzitterschap vijftig schriftelijke ondersteuningsverklaringen van leden nodig. Deze dienen ook voor 20 september ingeleverd te worden. Kandidaten dienen gebruik te maken van dit formulier.

Onderaan en rechts van deze pagina vindt u alle formulieren die u nodig heeft. De informatiemap is vanaf 24 augustus 2009 bovendien aan te vragen bij: PvdA, bestuurssecretariaat, Postbus 1310, 1000 BH Amsterdam, of per email: mjuffermans@pvda.nl. Voor meer informatie over de functie en rol van partijbestuurslid kunt u terecht bij Michael Juffermans 020-5512219.

Documenten

*

*

* Opdracht pb aan kandidaatstellingscommissie.htm
* Ondersteuningsverklaring voorzitter.xls