Leefbaar Rotterdam



maandag, augustus 24, 2009

En weer gaat het mis

Wat een mooi evenement op het strand van Hoek van Holland had kunnen zijn, ontaardde in massale rellen en agenten die uit noodzaak hun wapen trekken. Het gevolg: één dode en zeker zes gewonden. Het is de zoveelste keer dat notoire relschoppers een Rotterdams evenement verzieken. Dries Mosch zal op 3 september in de raad aan het college om opheldering vragen.

De tweede en waarschijnlijk laatste editie van het dance feest Sunset Grooves, verliep vanaf het begin rommelig. De organisatie lijkt niet berekend geweest op het grote aantal bezoekers, vele duizenden meer dan de toegestane 15.000, en in diverse kranten berichtten bezoekers over gebrekkige toegangscontroles, de ondermaatse beveiliging op het terrein en openlijk drugs- en alcoholmisbruik. De precieze toedracht van de rellen en de schietpartij zijn nog onduidelijk, maar er was weer sprake van een grote groep relschoppers die het feest verziekte. De zoveelste smet op een Rotterdams evenement is een feit.

Voor Leefbaar Rotterdam was de maat al lang vol. Na eerdere rellen tijdens diverse festivals en de steekpartij bij het zomercarnaval, stelde Ronald Sørensen in schriftelijke vragen al voor om een zwarte lijst van geweldplegers en relschoppers aan te leggen. Als lang straffen niet gebeurt, dan moet Rotterdam maar alles in het werk stellen om deze figuren van evenementen te weren door middel van huisarrest of preventieve hechtenis.

Dries Mosch wil in nu elk geval graag weten welke maatregelen de gemeente voorafgaand genomen heeft om het feest in goede banen te leiden en waarom het nu toch weer mis kon gaan. In diverse media werd eveneens bericht dat de organisatie en politie op de hoogte waren van de komst van een groep relschoppers; Mosch wil graag weten of dit klopt en tot welke acties dit heeft geleid.

Door whisper op 2009 08 24

jammer van zo`n feest...kan zo leuk zijn

Door Rob Veldman op 2009 08 24

Ja Whisper dat is zo maar als de gemeente voldoende voorzorgsmaatregelen had genomen om dat tuig te kunnen weren was het niet zo uit de hand gelopen.

Door whisper op 2009 08 24

dat is waar rob...jammer allemaal....straks hebben we geen leuke party`s meer

Door Rob Veldman op 2009 08 24

Ja dat zie ik er wel van komen...

Door Dick op 2009 08 24

De organisatie schijnt er van uit gegaan te zijn, dat er maximaal 20.000 bezoekers zouden komen. Terwijl op een gewone zomerse dag er al circa 100.000 mensen op het strand te vinden zijn.

Dus waar halen ze dat aantal vandaan?

Ook is er bij de ingang niet gecontroleerd.

Een organisatie, die voor Radio Veronica evenementen organiseert, heeft toch ervaring met dit soort feesten.

De deelraadsvoorzitter Paddy Roomer kan nu wel roepen dat er geen feesten meer zullen plaatsvinden op het strand van Hoek van Holland, maar laat hij nou eerst de resultaten van het onderzoek afwachten.

Waarschijnlijk moet hij ook de hand in eigen boezem steken, want hij heeft tenslotte toestemming voor dit evenement gegegeven.

Het is vreselijk dat er iemand is overleden en dat er gewonden zijn gevallen, maar je kent het spreekwoord:

"men dempt de put, als het kalf verdronken is"

groet,

Door Rob Veldman op 2009 08 24

Die Paddy Roomer is van de PvdA dat zegt al genoeg.... Page 1 of 1 pages