Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer 5. Augustus

Ministerie van VROM

Van der Laan reikt eerste woningbouwcheque uit

24-08-2009

Minister Van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie heeft de eerste woningbouwcheque van 2,5 miljoen euro aan Amersfoort uitgereikt. Met dat geld kan de schop de grond in voor zes woningbouwprojecten met in totaal 316 woningen in deze gemeente.

Van der Laan gaf aan dat het niet alleen prettig is voor de aanstaande bewoners, maar ook voor de mensen die werken aan dit project: de bouwers, de installateurs en de toeleveranciers. Zij blijven nu aan de slag, waar ze anders mogelijk werkeloos thuis hadden gezeten.

Deze cheque maakt deel uit van een pakket maatregelen dat het kabinet heeft genomen om de bouwsector door de economische crisis heen te helpen. De tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten 2009 is onderdeel van het pakket crisismaatregelen uit het aanvullend beleidsakkoord van 25 maart 2009. Voor woningbouwprojecten is maximaal 395 miljoen euro gereserveerd. De 2,5 miljoen euro aan Amersfoort komt uit de eerste tranche van 100 miljoen euro. Later volgen nog twee rondes waar gemeenten aanvragen voor kunnen indienen. De tweede ronde is voor dit najaar voorzien.

Zie ook:

* Van der Laan kent subsidie toe voor 15.000 woningen (nieuwsbericht 12 aug. 2009)

Nieuwsberichten