Gemeente Tilburg

Persbericht
24 augustus 2009

Aanleg Transferium Kempenbaan vandaag van start

Officiële opening op Autovrije Zondag, 20 september aanstaande

De werkzaamheden voor de aanleg van het eerste transferium in Tilburg starten vandaag.

De locatie van het transferium is de carpoolplaats Kempenbaan, ter hoogte van het Bastion Hotel. De werkzaamheden duren ongeveer vier weken, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Parkeerdruk

Bezoekers kunnen hun auto op het transferium parkeren en daarna met de bus of fiets verder reizen naar de Tilburgse binnenstad. Er komen parkeerplekken voor 140 auto's. Voor fietsers worden 40 fietskluizen gemaakt. Het parkeren is gratis. Het transferium ligt op een strategische locatie bij de A58 en de A65.

"Met het transferium willen we proberen om het aantal auto's in de binnenstad te verminderen, aldus wethouder Johan van den Hout (verkeer en vervoer). "Niet alleen beter voor het milieu, maar het leidt ook nog eens tot minder parkeerdruk in de oude wijken rondom de binnenstad. Vooral tijdens drukke dagen als er veel winkelend publiek in de stad is. De Meierijbaan is een logische keuze voor het transferium, snel te bereiken vanaf de snelwegen."

Het transferium wordt officieel in gebruik genomen op 20 september aanstaande, tijdens Autovrije Zondag. Dat zal gebeuren in aanwezigheid van gedeputeerde Cora van Nieuwenhuizen, van de provincie Noord-Brabant. Meer informatie over het Transferium Kempenbaan is te vinden op www.tilburg.nl/transferium.

Werkzaamheden

Tijdens de aanleg van het Transferium Kempenbaan is de carpoolplaats niet beschikbaar. De gebruikers kunnen uitwijken naar carpoolplaats Berkel-Enschot (A65) of Moergestel (A58). Van 24 tot en met 28 augustus wordt het fietspad richting Moergestel verlegd. De fietsers worden omgeleid via de Koningshoeven of de draaibrug bij de Oisterwijksebaan. Van 14 tot en met 18 september wordt de kruising Kempenbaan - IJsclubweg afgesloten. De toegangsweg naar de carpoolplaats wordt aangepast aan de route die de pendelbus rijdt vanaf het transferium. De bezoekers van het Bastion Hotel, Were Di Tilburg en bewoners van de IJsclubweg kunnen via een wegomlegging hun bestemming bereiken.

---