Politie Gelderland-Midden

Onderzoek naar handel in softdrugs afgerond

Publicatiedatum: 24-8-2009 15:59:35

DUIVEN - De politie heeft een onderzoek afgesloten naar de handel in softdrugs. In dit kader heeft de politie op 11 augustus een 19-jarige jongen uit Groessen aangehouden.

De jongen trok de aandacht omdat hij nogal stevig doorreed op de Kastanjelaan in Duiven. Een politie-ambtenaar ging er achteraan, ook omdat hij zag dat de bestuurder geen gebruik maakte van de autogordel. Op de Ploenstraat in Duiven kon de auto aan de kant worden gezet; de agent rook toen een henneplucht in de auto, waarop er een onderzoek plaatsvond. In de auto werden zeven zakjes hennep aangetroffen. Daarop werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Politie-onderzoek
De politie stelde daarop een onderzoek in. Op grond daarvan wordt de man verdacht van het bezit van en de handel in softdrugs. In het kader van het onderzoek zijn er ook enkele jonge afnemers uit Duiven gehoord. Bovendien wordt de man verdacht van verboden wapenbezit; in de auto werd op 11 augustus een aansteker in de vorm van een vuurwapen aangetroffen, die voor afdreiging geschikt was. Later werd in zijn woning nog een balletjespistool aangetroffen. Overigens heeft de verdachte ook een bekeuring gekregen voor het autorijden zonder gordel. De man werd na verhoor op 14 augustus heengezonden in afwachting van verdere actie van het openbaar ministerie. (023792)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---