Politie Rotterdam Rijnmond


* POLITIE HOUDT DIRECT NA OVERVAL DADER AAN

ROTTERDAM - Politiemensen die maandagmiddag rond twaalf uur bezig waren met surveilleren in de omgeving van de Excersitiestraat konden een overvaller direct na de overval in de kraag vatten. Een 57-jarige medewerker van een winkel in een Moskee werd tijdens zijn werkzaamheden overvallen door een man en er ontstond een worsteling. De medewerker raakte daarbij lichtgewond. Hij verzette zich zodanig tegen zijn belager dat hij zich wist los te rukken en naar buiten te vluchten. Daar liepen twee politiemensen en voordat er goed en welk duidelijk was wat er was gebeurd kwam ook de overvaller naar buiten rennen. Die kon direct door de politiemensen in de kraag worden gevat. De 18-jarige Alkmaarder is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Er is niet duidelijk of er iets is buitgemaakt.

POLITIE ZIT BOVENOP AANPAK OVERVALLEN
Districtschef Bas van Tol, verantwoordelijk voor district Oost waar de Excersitiestraat onder valt, is zeer te spreken over de aanhouding: 'Overvallen hebben een enorme impact en krijgen van de politie daarom een zeer hoge prioriteit. Het daadkrachtige optreden van vanmiddag illustreert onze aanpak van de overvallen: we zitten er bovenop.'


* AANHOUDING NA POGING VERKRACHTING
ROTTERDAM-ZUID / OUD-CHARLOIS - De politie heeft een man aangehouden na een poging verkrachting.
Zondagmorgen rond negen uur kreeg de politie melding dat een 20-jarige Rotterdamse bijna was verkracht door een man. Zij verklaarde dat na het uitgaan de man, een bekende van haar, nog even met haar meegegaan was naar haar huis. De jongen zou daar wachten omdat hij zou worden opgehaald. Ineens belaagde hij de vrouw en er ontstond een gevecht waarbij de vrouw zich hevig verzette. Op een moment zag zij kans om het huis te verlaten. Zij hield een aantal auto's aan voor hulp.
Uiteindelijk is zij bij één van de buren naar binnen gegaan en heeft daar de politie gebeld. Agenten zijn na onderzoek rond half twaalf naar het huis van de 21-jarige man uit Barendrecht gegaan en hielden hem daar aan. Hij is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten. Hij is aangehouden voor poging verkrachting en poging doodslag. De politie onderzoekt de toedracht. De verdachte is in verzekering gesteld.

Getuigenoproep
De politie is nog op zoek naar een mannelijke bestuurder van een donkere Volkswagen Golf. De vrouw heeft die zondagmorgen rond negen uur deze bestuurder op de hoek van de Dorpsweg en de Wolfphaertsbocht aangesproken. De politie wil graag in contact komen met deze bestuurder. De bestuurder is blijkbaar in de buurt gebleven want hij is later die ochtend weer terug gereden en heeft daar 'bedankt' geroepen naar de mensen die het slachtoffer hebben geholpen. Deze bestuurder kan bellen met de recherche van district Zuid, afdeling Zedenzaken, via 0900-8844 (lokaal tarief).