Gemeente Dongen

De Zomerspelen zijn weer begonnen!

Publicatiedatum: 24-8-2009

De gele vlaggen hangen weer in top. Zo'n 1700 kinderen in Dongen doen deze week mee aan de Zomerspelen, een van de grooste kindervakantie-activiteiten van Nederland. De Stichting Dongense Jeugdraad organiseert het festijn voor de 49ste keer.

Vanochtend, maandag 24 augustus, vormde het Wilhelminaplein een prachtig decor voor de officiële opening. De thema's werden op ludieke wijze bekendgemaakt, gevolgd door het aansteken van het vuur en het zingen van het Zomerspelen-lied. Daarna togen de kinderen naar hun toneellocatie, waar ze deze week allemaal spannende verhalen zullen ontrafelen.

Sjannie de Mol
Op de locatie van basisschool de Noorderpoort gaan de kinderen bijvoorbeeld aan de slag met Sjannie de Mol. Sjannie heeft verteld dat ze een wedstrijd gaat houden om de mooiste groente of het mooiste fruit te vinden. Ze wil op vrijdag een feestje vieren, maar daarvoor heeft ze natuurlijk wel de juiste ingrediënten nodig! Maar ook de kinderen van groep gaan dit jaar op pad met echte avonturiers. In het dorp Dongu Pichu is lichte paniek uitgebroken, omdat dr. Bernard niet is teruggekeerd van een spannende reis. Zou hij de schat gevonden hebben of heeft hij zich aangesloten bij het inheemse volk? De hulp van alle kinderen van groep 3/4 is hard nodig om dr. Bernard terug te vinden.

Vrijdag 28 augustus is de spannende ontknoping van alle thema's. In de Bergen worden de Zomerspelen met een groot kampvuur en een vlagverbranding afgesloten.

Kijk voor meer informatie, foto's en filmpjes op: www.dongensejeugdraad.nl