Project Gemeente Westland

heeft grote impact op Westlandse jongeren
Drama heeft grote impact op Westlandse jongeren Publicatiedatum: 24-08-2009

Burgemeester Van der Tak van Westland: "Dit soort evenementen niet meer toestaan"

Burgemeester Van der Tak van de gemeente Westland, buurgemeente van Hoek van Holland, betreurt de gebeurtenis op het strandfeest in Hoek van Holland.
"Dit drama heeft grote impact op onze Westlandse jongeren die in groten getale aanwezig waren. Zij zijn geschokt door het geweld en de chaos. Er heeft grote paniek geheerst. Wij leven mee met de familie van het slachtoffer en degenen die gewond zijn geraakt. Dit had niet mogen gebeuren."

Vanuit het oogpunt van openbare orde en veiligheid doet de burgemeester van Westland een dringend beroep op de deelgemeente Hoek van Holland om dit soort mega-evenementen niet meer toe te staan. "Het is gebleken dat dit strand hiervoor geen goede locatie is. Zeker als het gaat om evenementen met een grote aantrekkingskracht en met 20- tot 50.000 bezoekers.
De infrastructuur in en rond Hoek van Holland en Westland is hier niet op berekend en met deze enorme toeschouwersaantallen kan de veiligheid niet gewaarborgd worden. Dit is een maatje te groot voor Hoek van Holland. De organisator van Veronica Sunset Grooves en omroepvereniging Veronica hebben dit feest niet goed aangepakt en de zaken onderschat.", aldus Van der Tak.