Politie Hollands Midden

Datum: 24 augustus 2009

Regio Te zien bij Team West van dinsdag 25 augustus De politie vraagt dinsdagavond 25 augustus in het opsporingsprogramma 'Team West' van omroep West aandacht voor het aanbieden van vals geld in Leiden en Katwijk en een winkeldiefstal en oplichting in Leiden.

Aanbieden van vals geld in Leiden en in Katwijk Op vrijdag 22 mei omstreeks 10.45 uur biedt een man vals geld aan in Katwijk. Wanneer de wisseltruc wordt opgemerkt is de man al weg. De man staat wel op de camerabeelden. Opvallend is dat deze man dit al eerder heeft gedaan en wel op 6 mei in Leiden. De man droeg toen hetzelfde opvallende jack en was al op 9 juni in het programma Team West te zien. Helaas leverde dit geen herkenning op. Hopelijk lukt het nu.

Winkeldiefstal in Leiden Op dinsdag 2 juni kort voor sluitingstijd, 22.00 uur, probeert een man met een tas goederen zonder te betalen de winkel te verlaten. Een medewerkster ziet dit en probeert de man tegen te houden. De man rukt zich los en weet de winkel te verlaten. Dit gebeurde bij Albert Heijn aan het Vijf Meiplein in Leiden. In de uitzending wordt gevraagd wie hem herkent.

Oplichting in Leiden Bij de Spar in Leiden heeft een man telefonisch een verhaal dat hij voor het organiseren van een groot feest, veel drank e.d. wil bestellen. Wanneer de winkelier zegt hieraan te willen meewerken, vraagt de man of hij flessen wijn, die van een eerder feest zijn overgebleven, mag terugbrengen. De winkelier gaat akkoord en de man brengt voor ongeveer E 200,-- aan wijnflessen bij de balie. Omdat men het toch niet vertrouwt, bekijken ze de beveiligingsbeelden en zien ze de man een leeg winkelmandje vullen, met wijnen uit de winkel. Het door de man opgegeven telefoonnummer werd gebeld en de gebelde zegt, dat dit al de zoveelste keer is, dat zijn nummer is opgegeven. In de uitzending wordt gevraagd wie deze winkeldief kent.

Team West wordt dinsdag om 17.21 uur uitgezonden en vanaf 19.21 uur elk uur de hele nacht herhaald. Woensdag wordt Team West om 07.21 uitgezonden waarna het elk uur herhaald wordt tot 13.21 uur.

Lisse Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 36-jarige automobilist uit Lisserbroek. Agenten controleerden de man zondag 23 augustus rond 03.50 uur op de Achterweg-Zuid en stelden vast dat hij te veel gedronken had. Zijn ademanalyse kwam uit op 720 ug/l. De limiet ligt bij 220 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Lisse Schennispleger actief? De politie komt graag in contact met mensen die zaterdagmorgen 22 augustus ongewild getuige zijn geweest van schennispleging. Een vrouw uit Lisse deed daar melding van. Ze liep die ochtend rond 11.15 uur te trimmen over de Lyndenweg toen een grijze auto haar passeerde en even verderop stopte. Toen de vrouw langs liep zag ze dat de man in de auto bezig was om zichzelf te bevredigen. Het ging om een ongeveer 32 tot 38-jarige blanke man. De vrouw besteedde er verder geen aandacht aan en liep door. De politie heeft niet meer meldingen over de man binnengekregen maar sluit niet uit dat ook anderen die ochtend met de man zijn geconfronteerd. Met hen wil de politie graag in contact komen. Zij worden gevraagd om contact op te nemen met de politie in Lisse. Dit kan door langs het politiebureau te gaan of door even te bellen met 0900-8844 en te vragen naar de politie in Lisse.

Katwijk Onder invloed rijder komt met bromfiets ten val Een 20-jarige man uit Katwijk kwam vrijdag 21 augustus rond 23.45 uur op de Zeeweg met zijn bromfiets ten val. Een 19-jarige vrouw uit Katwijk die bij hem achterop zat liep letsel op aan schouder, been en knie. Voor behandeling daaraan werd zij overgebracht naar het LUMC. Agenten stelden vast dat de Katwijker te veel gedronken had. De uitslag van zijn ademanalyse was 445 ug/l. Voor hem als beginnend bestuurder ligt de limiet op 90 ug/l.

Een 18-jarige plaatsgenote die daar ook met een bromfiets reed en die in 1e instantie vertelde dat zij had gereden en was gevallen, werd eveneens aangehouden omdat zij ook te veel gedronken had. De uitslag van haar ademanalyse was 425 ug/l. Ook voor haar ligt de limiet op 90 ug/l. Van beiden heeft de politie het rijbewijs ingenomen. Verder wordt er proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed.

Noordwijkerhout Dodelijk ongeval Bij een frontale aanrijding tussen een vrachtauto en een personenauto op de Provincialeweg N206 is maandag 24 augustus de bestuurder van de personenauto om het leven gekomen. De aanrijding gebeurde net na 15.00 uur. De identiteit van beide bestuurders is nog niet bekend evenals de toedracht van het ongeval. Daar stelt de politie een onderzoek naar in. Voor hulpverlening, het onderzoek ter plaatse en bergingswerkzaamheden is de weg tussen Noordwijkerhout en de Zilk voor al het verkeer afgesloten.

Oegstgeest Snorfietser moet rijbewijs inleveren Een 21-jarige snorfietsster uit Oegstgeest heeft haar rijbewijs moeten inleveren bij de politie. Bij een alcoholcontrole op de Herenweg werd op zondag 23 augustus rond 05.25 uur vastgesteld dat zij te veel gedronken had. Haar ademanalyse bedroeg 700 ug/l. De limiet voor deze beginnend bestuurster ligt op 90 ug/l. Naast het innemen van het rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Leiderdorp Snorfietser zonder rijbewijs en onder invloed De politie hield zaterdag 22 augustus rond 18.40 uur op de Zijldijk een 50-jarige snorfietser uit Leiden aan. De man had te veel gedronken en was sinds 2006 niet meer in het bezit van een rijbewijs. Het CBR had deze ongeldig verklaard voor het rijden onder invloed (850 ug/l.) Nu was het dus weer het geval. Dit keer was de uitslag van zijn ademanalyse 740 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l.

Hazerswoude-dorp Met 147 km/h over de Gemeneweg Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft op zaterdag 22 augustus van 08.20 tot 20.35 uur een snelheidscontrole gehouden op de N209 bij Hazerswoude-Dorp. In totaal is de snelheid van 7.685 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 259 harder bleken te rijden dan 80 km/h. De hoogste meting bedroeg 147 km/h. Alle overtreders krijgen binnenkort post van het CJIB thuisgestuurd.

Trajectweg Op de N209 gebeuren veel ernstige aanrijdingen, waarbij snelheidsoverschrijdingen een rol spelen. Vaak wordt de kans op ongevallen vergroot door hoge snelheden, maar daarnaast wordt ook het letsel bij een ongeval aanzienlijk vergroot als er te hard is gereden. Het RVHT zet de controles op deze weg daarom de komende tijd voort.

Alphen aan den Rijn Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 47-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. Bij een alcoholcontrole op zondag 23 augustus rond 01.20 uur op de Eisenhowerlaan werd vastgesteld dat de man te veel gedronken had. Zijn ademanalyse kwam uit op 655 ug/l. De limiet in het verkeer ligt bij 220 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Zevenhuizen Automobilist moet rijbewijs inleveren Een 27-jarige automobilist uit 's-Hertogenbosch heeft zaterdag 22 augustus zijn rijbewijs aan de politie moeten afgeven. Rond 04.50 uur was hij op de Rijksweg A12 met zijn auto stil gevallen. Volgens de man was hij tijdens het rijden in slaap gevallen. Agenten stelden vast dat hij te veel gedronken had. Zijn ademanalyse liet een uitslag zien van 610 ug/l. De limiet ligt op 220 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Bodegraven Man beroofd op Raadhuisplein Een 84-jarige man uit Den Haag is maandagmiddag rond 13.25 uur op het Raadhuisplein beroofd van zijn portemonnee. De twee daders gingen er na de beroving vandoor. Getuigen zagen de twee in een auto met buitenlands kenteken stappen, maar konden de auto niet tegenhouden. De politie is er na de melding direct op afgegaan en heeft in de omgeving uitgekeken naar de auto. Op de Goudseweg werd de auto gespot. Even later wordt de auto op de Oude Bodegraafseweg gepoogd tot stoppen te brengen. Daarbij komen de auto's van de daders en de politieauto licht met elkaar in aanraking. De daders weten echter alsnog te ontkomen. De auto rijdt vervolgens de Dronenwijk in en op de Groene Zoom zien ze de politie wel heel dicht naderen. Ze stoppen en proberen te voet te vluchten. Door de snelheid waarmee de agenten de daders willen achtervolgen rolt een van de politieauto's tegen een geparkeerde auto aan. Agenten kunnen één verdachte aan houden, een tweede en mogelijk derde dader, weet weg te komen.

Een helikopter van de politie die toevalligerwijs al in de buurt aanwezig was, heeft vanuit de lucht meegekeken. Helaas zonder resultaat, want de dader(s) zijn nog voortvluchtig. De aangehouden verdachte, een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is op het politiebureau ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

--- einde berichten ---