Senternovem

24-08-2009 | Vereenvoudiging financieel management KP7

Om de lasten van het financiële management in FP7 projecten te verlichten biedt de Europese Commissie in nieuwe FP7 projecten de mogelijkheid om flat rates te hanteren voor verblijfkosten (daily allowences).

De mogelijkheid om flat rates te hanteren bestaat als dit staat vermeld in het werkprogramma. Zie hiervoor de relevante callfiche. De hoogte van de flat rate is afhankelijk van het land waarnaar men afreist.

Bij ieder project dient de participant in de onderhandelingsfase aan te geven of hij gebruik wil maken van deze berekeningsmethode. Eenmaal gekozen, kan men gedurende het project niet meer van berekeningsmethode veranderen. Het is echter mogelijk om voor werknemers een andere berekeningsmethode te hanteren dan voor externe experts/adviseurs. Dit moet dan in de onderhandelingen worden aangegeven.

Indien er een audit plaats vindt en er is gekozen voor een flat rate dan worden de daadwerkelijke kosten niet gecheckt. Het mogelijke verschil tussen de werkelijke kosten en de flat rate wordt niet gezien als winst of ontvangst voor het project.

Download de uitgebreide toelichting van de Europese Commissie plus de lijst met flat rates voor de verschillende landen, zowel binnen als buiten Europa.
Contact

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.
legal@egl.nl
070 - 373 5250