Partij voor de Vrijheid (PVV)

Bewerkstellig geschikte woning voor minder validen - Kamervragen maandag 24 augustus 2009
Vragen van het lid Agema (PVV) aan de minister van WWI over het bericht dat een echtpaar nog steeds geen vervangende woonruimte heeft sinds hun woning anderhalf jaar geleden onbewoonbaar werd.


1.)
Wat is uw reactie op het bericht (*) dat Woonbron een minder valide echtpaar sinds hun woning door binnensijpelend moerasgas onbewoonbaar werd (waardoor mevrouw vier keer bewusteloos raakte en meneer eenmaal naar het ziekenhuis is gebracht) laat wonen in een krappe schuur en dat deze mensen voor zowel de woning als de schuur moeten betalen?


2.)
Kunt u bewerkstelligen dat deze mensen zo snel mogelijk een geschikte woning voor minder validen aangeboden krijgen? Zo nee, waarom niet?


3.)
Klopt het dat uit een rapportage van de politie blijkt dat de GGD heeft geoordeeld dat het echtpaar niet in de woning kan blijven en dat Woonbron dit afdoet als "We hebben gedaan wat in onze macht lag"? Wat is uw reactie hierop?


4.)
Kunt u bewerkstelligen dat metingen van de gassen niet direct na een eventuele "schoonmaakbeurt" worden verricht waarbij de waarden eventueel een onjuist beeld kunnen geven van de praktische realiteit van het wonen in een dergelijke woning? Zo nee, waarom niet?

(*) AD/Rotterdams Dagblad, 17 augustus 2009