ABVAKABO FNV

Besturen in de regio

Vorig jaar ben ik gestart met een aantal bezoeken aan de voorzitters van onze afdelingen.
Aangezien zowel zij als ik dit voor herhaling vatbaar vonden, doe ik dit nu voor een tweede keer.

De aftrap is in Groningen voor de afdelingen in het noorden. Het is de heetste dag van het jaar, maar gelukkig is de trein koel en heeft de vergaderzaal airco.

Bijna alle afdelingen waren vertegenwoordigd. Vrijwel alle besturen worstelden met vacatures in hun bestuur. Het lukt gewoon niet meer om mensen te vinden die daar zoveel tijd in willen stoppen. Daarom proberen we - en gelukkig met succes - het op een aantal plaatsen op een andere manier te doen. Als bestuur meer faciliterend werken en vrijwilligers voor gerichte tijdelijke klussen te vinden. En dat lukt soms.

Uiteraard hebben we uitgebreid over ons congres van mei volgend jaar gesproken. Hoe gaan we verder met onze groei en verjonging zonder de ouderen kwijt te raken.

Over de ondersteuning van en begeleiding door onze collega's uit de regio waren zij te spreken. Dat is altijd goed om te horen. Natuurlijk is er meer besproken. Maar aangezien dat vast onderwerpen zijn die ook op andere bijeenkomsten aan de orde zijn geweest, bewaar ik die voor een ander weblog.
24-08-2009