Gemeente Assen


PERSUITNODIGING

Datum: 21 augustus 2009

Zumba in Marsdijk: Start nieuw activiteitenaanbod Brede School

Op maandag 24 augustus geven gedeputeerde Anneke Haarsma en wethouder Jaap Kuin het startsein voor een nieuw seizoen naschoolse activiteiten in de wijk Marsdijk te Assen. In het kader van de Brede School kunnen leerlingen van 0 tot 12 jaar uit Assen zich drie keer per jaar inschrijven voor een groot scala aan naschoolse activiteiten. Samen met de leerlingen van de Brede School Marsdijk bekijken Haarsma en Kuin de diverse activiteiten zoals typen, skaten, hardlopen, de nieuwste dansrage Zumba, squash, ATB (crossfiets) en schaken.

De provincie Drenthe en de gemeente Assen werken samen aan een prettig leefbaar Drenthe. Dit kan bijvoorbeeld door te zorgen dat er een doorlopend aanbod is van opvang, onderwijs en overblijfvoorzieningen en door sport, welzijns- en culturele activiteiten aan te bieden aan kinderen. Het thema Mijn Dag dat voort komt uit het beleid van de provincie richt zich op de combinatie tussen arbeid en zorg. Er wordt gewerkt met dagarrangementen waarbij kinderen van `s morgens vroeg tot een uur of 5 `s middags en tussen de schooltijden door van opvang en activiteiten gebruik kunnen maken. Ouders krijgen op deze manier de mogelijkheid om aaneengesloten te werken. De gemeente Assen geeft hier o.a invulling aan door de organisatie van het naschools aanbod in de Brede School.
De uitrol van de Brede School is een belangrijk speerpunt voor de provincie Drenthe en de gemeente Assen. Uiteindelijk doel van de gemeente Assen is de Brede School een centrale rol te laten spelen in de wijk door de vele activiteiten en door samenwerking en afstemming van de zorg voor kinderen en jongeren van 0 tot 15 jaar