Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 14 juli 2009

SNOOP DOGG VOOR EEN EXCLUSIEVE CLUBSHOW NAAR WATT ROTTERDAM

Snoop Dogg, een van de meest bekende en beruchte rappers ter wereld, komt naar Rotterdam! Op maandag 24 augustus geeft de Amerikaanse hiphopster een exclusieve clubshow in WATT, de kaartverkoop start op zaterdag 18 juli om 10:00 uur.

Snoop Dogg behoeft eigenlijk geen introductie. Sinds zijn intreden in de muziekwereld heeft hij zichzelf niet alleen stevig neergezet als hiphop-elite, maar ook als cultureel fenomeen. Tijdens de opnames van zijn debuutalbum Doggystyle samen met Dr. Dre werd Snoop Dogg in augustus 1993 gearresteerd op verdenking van moord. In november 1993 kwam het album Doggystyle (Death Row Records) uit en kwam het binnen op de eerste plaats van de Amerikaanse charts.

Snoop Dogg kwam in 1996 met zijn tweede album The Doggfather. In deze periode nam de populariteit van gangsta rap af door o.a. de moord op Snoop Dogg's goed vriend Tupac Shakur. Door deze dalende populariteit verschoof Snoop Dogg zijn accenten enigszins. Hij was bang na Tupac en Notorious BIG het volgende slachtoffer te worden in de strijd tussen de Westcoast en de Eastcoast rappers. Vanaf 1997 verscheen Snoop Dogg in verschillende grote films als Training Day en Starsky & Hutch en in enkele pornofilms. Ook hield hij zich bezig met het regisseren en produceren van videoclips en schreef hij een boek.

Na miljoenen hiphop albums en singles verkocht te hebben beweerde Snoop Dogg in 2008 te stoppen met het maken van rapmuziek en zich bezig te houden met het maken van rockmuziek. Ook heeft hij in 2008 samen met countrylegende Willie Nelson een countrynummer geschreven ter ere van Johnny Cash; My Medicine van Snoop Dogg's meest recente album Ego Trippin'.

In 2007 én 2008 trad de rapper op in de Amsterdamse Melkweg, voor zijn doen een kleine zaal. Ditmaal de eer aan (het van vergelijkbare grootte) WATT Rotterdam om Snoop Dogg op maandag 24 augustus te mogen ontvangen. De kaartverkoop start op zaterdag 18 juli om 10:00 uur. Tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via de website van WATT met een maximum van twee per bestelling.

MA 24 AUGUSTUS 2009 - SNOOP DOGG @ WATT (GROTE ZAAL)

Deuren open 19:00u / Aanvang programma 20:30u
Tickets a E 37,50 (excl. servicekosten) zijn vanaf zaterdag 18 juli 10:00 uur te koop, uitsluitend via de website van WATT en maximaal twee per bestelling.

www.watt-rotterdam.nl / www.snoopdogg.com

*** Einde persbericht ***

>>> Noot voor de redactie /