Ingezonden persbericht


Persbericht

Leeuwarden, 14 augustus 2009

Stenden hogeschool werkt samen met NOS Headlines tijdens Studiestartweek

Speciaal voor de Stenden Studiestartweek is Stenden hogeschool een samenwerking aangegaan met NOS Headlines. De samenwerking bestaat uit reportages tijdens de Studiestartweek (24 tot en met 28 augustus a.s.), te zien op www.nosheadlines.nl, het verzorgen van de radiobulletins op de radiozender Stenden Radio en een actualiteitendebat verzorgd door de NOS met de nieuwe studenten van Stenden hogeschool. Het Debat en de radio-uitzendingen zijn rechtstreeks te volgen via FM-frequenties en www.studiestartweek.nl.

Studiestartweek
De Studiestartweek markeert voor enkele duizenden kersverse studenten het begin van de studietijd bij Stenden hogeschool. Net als in de afgelopen jaren zal het tijdelijke radiostation Stenden Radio vanuit de vestigingen Leeuwarden, Emmen, Meppel, Assen en Groningen van 7 uur 's ochtends tot 01.00 uur 's nachts nieuws, achtergronden en reportages verzorgen over deze Studiestartweek. Ook de studenten op de buitenlandse campussites van Stenden worden bij de uitzendingen betrokken. Er wordt in Leeuwarden uitgezonden op 106.8FM en in Emmen op 107.0FM. Stenden Radio volgt de nieuwe studenten en er vinden interviews plaats.

De uitzendingen zijn zowel via de ether als via een live stream op www.stendenradio.nl (ook te bereiken via www.studiestartweek.nl) te beluisteren. Het radiostation wordt gemaakt voor en door studenten. Bastiaan Brink, student Media en Entertainment Management, zorgt er voor dat het geheel technisch allemaal functioneert.

Jongerennieuws op 'Stenden Radio'
Op de tijdelijke radiozender Stenden Radio zijn van 24 tot en met 28 augustus bovendien de nieuwsbulletins van NOS Headlines te horen.

Actualiteitendebat NOS Headlines
Wat boeit jongeren? Hoe kun je hen bereiken? De kersverse studenten van Stenden hogeschool gaan hierover in debat op dinsdagavond 25 augustus aan de Rengerslaan in Leeuwarden. Debatleider is Tanja Jadnanansing, NOS Jongerenadviseur. Verder zijn Giselle van Cann en Tim Overdiek, twee adjunct hoofdredacteuren van NOS Nieuws en Tanja Braun, redacteur/verslaggever Binnenland van NOS Nieuws aanwezig. Het debat is rechtstreeks te volgen op www.studiestartweek.nl. Reportages vanaf de 'Stenden Studiestartweek' zijn natuurlijk ook te zien op www.nosheadlines.nl.

Studente Johanna Brinkman, initiator samenwerking
De samenwerking is mede een uitvloeisel van de stage die Johanna Brinkman loopt bij NOS Headlines. Johanna is als laatstejaars studente Media & Entertainment bij Stenden hogeschool initiator van de samenwerking tussen het jongerenplatform van de NOS en Stenden Radio.

Over Stenden
Aan Stenden studeren circa 11.000 studenten en werken bijna 1000 medewerkers. Er zijn vestigingen in Leeuwarden (hoofdvestiging), Emmen, Groningen, Meppel, Assen, Doha (Qatar), Bangkok (Thailand), Port Alfred (Zuid-Afrika), Bali (Indonesië) en Berlijn (Duitsland) met ieder hun eigen opleidingenaanbod. Het aanbod aan opleidingen bestaat uit 3 associate degrees, 21 bacheloropleidingen en 5 master opleidingen in de domeinen Service Management, Educatie, Zorg, Economie en Techniek. Stenden heeft 13 lectoraten die mede door middel van toegepast onderzoek zorg dragen voor verbinding tussen opleidingen en werkveld.

Over NOS Headlines
NOS Headlines is het jongerenplatform van de NOS. Via bulletins op de radio (3FM en FunX), <:http:/>www.nosheadlines.nl, teletekstpagina 401 en een wekelijks programma op Journaal24 houdt de NOS jongeren op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wereld.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­__________________________________________________________

Noot voor redacties