Ingezonden persbericht


Persbericht

"eerste stenen" appartementsgebouwen de Fonteinshof.

Vandaag 24 augustus worden de symbolische "eerste stenen gelegd" van de nieuwe appartementsgebouwen in de Fonteinslanden. De handeling wordt verricht door de echtparen Jousma en Posthuma destijds de eerste bewoners van het plan Zuid-Oost. Beide echtparen waren in 1959 pas getrouwd en de bruidjes werden geheel in de stijl van die tijd over de drempel gedragen van de nieuwe woningen van Plan Zuid-Oost . De in Plan Zuid- Oost gebruikte gevelsteen, met de rijzende zon, wordt hergebruikt en teruggeplaatst in 1 van de appartementen. Wethouder Rudolf Boersma en Wim Megens, directeur van de Woningcorporatie Dongeradeel, plaatsen een nieuwe zogenaamde peilsteen in het ander appartementsgebouw. Hiermee is symbolisch een begin gemaakt met de nieuwbouw in deze herstructureringswijk.

Naast de 2 appartementengebouwen voor de verhuur, zal er in september gestart worden met de verkoop van de nog te bouwen, parkwoningen en halvrijstaande woningen en eengezinswoningen. Tevens worden er gezinswoningen voor de verhuur gerealiseerd. Op dinsdag 25 augustus is er een informatieavond over deze woningen, vanaf 20.00 uur in het Colosseum te Dokkum

Het gevarieerde aanbod in woningen maakt dat dit nieuwe deel van de Fonteinslanden, geschikt is voor diverse doelgroepen. Heeft u belangstelling voor de koopwoningen dan kunt u contact opnemen met Makelaardij Roos, 0519-220030 of via de website, www.roosdokkum.nl Als u in aanmerking wilt komen voor een huurwoning dan dient u ingeschreven te staan bij de Woningcorporatie Dongeradeel, voor informatie kunt u zich wenden tot de website www.wcd.nl of telefonisch via 0519-229700.



Ingezonden persbericht