Politie Gelderland-Zuid

Winkeldievegge zonder verblijfsvergunning

Op zoek naar mededader

Beuningen, 23-08-2009 o Zaterdagmiddag rond 14.30 uur werden op het Kerkplein in Beuningen een man en vrouw, na het afgaan van een winkelalarm, betrapt op diefstal. Alert personeel wist de vrouw buiten de winkel aan te houden, de man is nog voortvluchtig. Nader onderzoek rond de vrouw werd opgestart toen bleek dat zij niet over een verblijfsvergunning beschikte.

De man en vrouw namen uit een drogist diverse artikelen weg. De filiaalleidster heeft hiervan aangifte gedaan en personeel heeft getuigenverklaringen afgelegd. De aangehouden vrouw had geen bescheiden en geen vaste woon- of verblijfplaats. De verdachte bleek ook niet te beschikken over een verblijfsvergunning. Daarop werd de Vreemdelingenrecherche in kennis gesteld, die verder onderzoek instelde. De vrouw, naar later bleek van 33 jaar en afkomstig uit Mongolië, is in verzekering gesteld en wordt nader verhoord.

Getuigenoproep
De politie is nog op zoek naar de medeplichtige van de winkeldiefstal. Van de (jonge)man is het volgende signalement bekend: Chinees uiterlijk, normaal postuur, lengte 1.80 - 1.90 mtr, (lang) donker haar. De man droeg een bril. Op het moment dat hij de winkel aan het Kerkplein verliet, ging daar het alarm af. De man ging er hard rennend vandoor.
Getuigen van de diefstal of mensen die gezien hebben waar deze man heen is gegaan, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Beuningen op telefoonnummer 0900-8844.
(08)

Laatst gewijzigd 23-08-2009 10:39 | © Regio Gelderland-Zuid |