Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 23-08-2009

Twee aanhouding voor bezit nepwapen

RIJEN: Een getuige meldde zaterdag om 16.20 uur dat een groep jongeren met een nepwapen aan het spelen waren. De politie trof de jongeren aan in de Hoofdstraat. Een 18-jarige man uit Geertruidenberg was in bezit van het nepwapen en een hoeveelheid balletjes, die met het wapen kunnen worden afgeschoten. De man is aangehouden en het neppistool is in beslag genomen. Korte tijd later meldde zich op het politiebureau een 16-jarige jongen uit Rijen. Hij verklaarde de eigenaar van het wapen te zijn en is ook aangehouden. Na verhoor zijn de verdachten in vrijheid gesteld.

Bromfietser zonder rijbewijs rijdt onder invloed

RAAMSDONKSVEER: De politie zag zaterdag om 23.30 uur een scooter rijden nabij de Zalmweg. De scooter leek harder te rijden dan
toegestaan en sloeg bij het zien van de politie direct af richting de Zalmweg. Hier werd het voertuig staande gehouden. De 18-jarige bestuurder uit Made bleek niet in bezit van een rijbewijs en was onder invloed. Hij is aangehouden. Bij zijn aanhouding trof de politie in de scooter een bolletje hasj aan. Dit is in beslag genomen. Op het politiebureau werd de bestuurder een ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek een uitslag van 115 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van een uur. De man verklaarde tijdens verhoor dat hij met een vriend mee zou rijden, maar dat deze teveel had gedronken. Daarom was hij zelf als bestuurder op de scooter gestapt. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken man valt van bromfiets af

MADE: De politie kreeg zondag om 09.15 uur melding dat er een dronken bromfietser in de berm lag aan de Tuinbouwweg. De 56-jarige Bredanaar werd aangetroffen. Twee getuigen hadden hem slingerend over de weg zien rijden. Hierbij was hij omgevallen. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Uit een ademanalyse bleek hier een uitslag van 1110 ug/l. Het rijbewijs van de man was al eerder
ingevorderd. De man verklaarde 12 halve liters bier en 2 flessen wijn te hebben gedronken. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Laatst gewijzigd 23-08-2009 14:24 | © Regio Midden en West Brabant |