Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda , 23-08-2009

Vijf aanhoudingen tijdens horecanacht

BREDA: In de nacht van zaterdag op zondag was het druk in de
binnenstad. De politie moest regelmatig ingrijpen bij beginnende opstootjes. Er zijn vijf aanhoudingen verricht, waarvan twee voor verstoring van de openbare orde, een voor het niet voldoen aan een bevel of vordering, een voor vernieling en een voor wildplassen en baldadigheid. De laatstgenoemde aanhouding werd tegen 03.00 uur verricht. De politie zag dat een man een blikje bier tegen een ruit gooide op het Stadserf en gingen poolshoogte nemen. Bij aankomst stond de man te urineren. Hij zag de agenten en zette het op een lopen. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden in het Park Valkenberg. De 20-jarige man uit Teteringen verzette zich tegen zijn aanhouding en gedroeg zich tijdens transport en insluiting erg recalcitrant. Hij is zondagochtend na verhoor in vrijheid gesteld.

Ook zijn er gedurende de nacht acht bekeuringen uitgeschreven, waarvan vijf voor verkeerd parkeren en 3 voor wildplassen.

Man aangehouden na diefstal elektrische heggenschaar

ULVENHOUT: De politie hield zaterdagmiddag een verdachte aan van diefstal van een elektrische heggenschaar. De gedupeerde meldde zich iets na 09.00 uur en verklaarde dat de diefstal was gepleegd aan de Jan van Wijsestraat. De melder gaf het kenteken door van de auto waarin de dader reed en kon een signalement van de dader geven. De politie hield aan de hand van het kenteken een 40-jarige Bredanaar aan bij zijn woning. De man ontkende de diefstal te hebben gepleegd, maar voldeed aan het signalement. Hij is in verzekering gesteld. De heggenschaar is niet in de woning aangetroffen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De politie nam verklaringen op van meerdere getuigen.
Bij insluiten van de verdachte werd hij erg recalcitrant en agressief. Hij probeerde personeel te beletten de celdeur te sluiten en trapte tegen de deur. Hij schopte een medewerker van het cellencomplex tegen zijn been. Deze deed hiervan aangifte.

Verdachte van tassenrollerij aangehouden

SINT WILLEBRORD: De politie hield zondagnacht een 19-jarige inwoner van Sint Willebrord aan voor zakkenrollerij. De man zou bij een gelegenheid aan de Vijverstraat de portemonnees van meerdere gasten hebben ontvreemd. De gasten betrapten de man, die het geld uit de portemonnees had gehaald en deze vervolgens weg had gegooid. Toen hij betrapt werd zou hij het geld hebben teruggegeven. De politie kon aan de hand van aanwijzingen van de gedupeerden de verdachte om 03.30 uur aanhouden in zijn woning, nadat men hem al met onder andere een diensthond had gezocht in de omgeving van de gelegenheid. De verdachte is ingesloten. Van de gedupeerden zijn verklaringen en aangiften opgenomen.

Schennispleger aangehouden door omstanders

BREDA: De politie kreeg zaterdag even na 20.00 uur melding van een schennispleger op de Scherpenakker. Omstanders hadden de man hier aangehouden omdat hij zichzelf in het openbaar stond te bevredigen in de omgeving van een speeltuin. Omstanders konden na een korte
achtervolging de 33-jarige Bredanaar aanhouden. Hij is overgenomen door de politie.
Eerder die avond was er al een melding van openbare schennis in de Lunetstraat binnen gekomen. In de omgeving is toen niemand
aangetroffen. Het signalement van de schennispleger kwam overeen met het uiterlijk van de verdachte.
De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en heeft de man na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Grove inbraak bij supermarkt

BREDA: Zondag kreeg de politie even na middernacht via een
alarmcentrale een inbraakalarm door. Er bleek ingebroken te zijn bij een supermarkt in de Flierstraat. De daders vernielde een deur aan de achterzijde van het pand en namen een hoeveelheid rookwaar en
verzorgingsproducten weg. Ondanks dat de politie binnen een minuut na de alarmmelding ter plaatse was, waren de inbrekers al via en steegje aan de Van Limburg Stirumstraat weggerend.
Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen. De politie heeft een verklaring opgenomen van een getuige.

Vrouw beroofd van tas

BREDA: Een 22-jarige vrouw uit Nijmegen reed zaterdag rond 22.15 uur vanuit het centrum richting Bavel, toen ze plotseling werd beroofd van haar tas. De vrouw had de tas aan het stuur van haar fiets hangen en reed richting de kruising met de La Reijweg, toen ze werd ingehaald door een scooter met hierop twee jongemannen. De bijrijder trok hard aan de tas, waardoor de vrouw ten val kwam en licht letsel opliep. De scooter is doorgereden. De politie heeft aangifte opgenomen van de geschrokken vrouw. In de tas zat onder andere een portemonnee.


Laatst gewijzigd 23-08-2009 16:43 | © Regio Midden en West Brabant |