Ingezonden persbericht


Nieuwe versie LANCOM-besturingssysteem biedt betere prestaties en eenvoudige VDSL-verbindingen

Gratis update naar LCOS 7.7 voor bestaande gebruikers besturingssysteem

Amsterdam, 24 augustus 2009 - Netwerkspecialist LANCOM Systems introduceert versie 7.7 van het besturingssysteem LCOS. Deze versie biedt niet alleen prestatieverbeteringen voor alle routers, access points, WLAN-controllers en gateways van LANCOM, maar ook een groot aantal nieuwe functies.

De Internet Access Wizard biedt nu een eenvoudige manier om VDSL-verbindingen op te zetten voor internettoegang, internet-tv en telefonie. Met een paar muisklikken zijn Double Play en Triple Play met VLAN-toewijzing en geactiveerde IGMP-snooping in gebruik te stellen. Gebruikers van draadloze LAN's (WLAN's) die updaten naar LCOS 7.7, profiteren van sterke verbeteringen voor IEEE 802.11n (draft). De prestaties en stabiliteit van WLAN-verbindingen zijn verder verbeterd.

Een nieuwe standaard-WLAN-functie in LCOS 7.7 is BFWA-ondersteuning (Broadband-Fixed Wireless Access). Deze functie was voorheen alleen optioneel beschikbaar. Wireless Internet Service Providers (WISP's) kunnen draadloze bridge-verbindingen voor BFWA opzetten op basis van LANCOM-access points in de 5.8 GHz-frequentie, met een transmissie van maximaal 4 watt. Wireless LAN-verbindingen over een lange afstand bieden een kosteneffectieve manier om breedbandinternetverbindingen in landelijke gebieden tot stand te brengen. De voorwaarden voor BFWA en de toegestane transmissiesnelheden variëren van land tot land. Providers die BFWA willen inzetten, kunnen bij de lokale autoriteiten terecht voor de geldende lokale specificaties.

LCOS 7.7 activeert automatisch hardwareversnelling voor VPN in alle 17xx- en 18xx-VPN-routers van LANCOM. Deze optie was voorheen alleen tegen meerprijs leverbaar. De sterk verbeterde encryptieprestaties zorgen voor minder belasting van de CPU en maken zo capaciteit vrij voor de hoge eisen die moderne netwerken stellen aan de routers.

De implementatie van TACACS+ voor authenticatie, autorisatie en accounting (AAA) als gebruikers zijn ingelogd met de LANCOM-configuratietools LANconfig, WEBconfig en telnet/SSH, biedt centrale controle over veranderrechten voor configuratie-instellingen. Dit vereenvoudigt de betrouwbare, veilige en efficiënte monitoring van grootschalige installaties.

Operators van WLAN-hotspots profiteren van nieuwe mogelijkheden voor toegenomen flexibiliteit in budgetbeheer van de LANCOM Public Spot Option in LCOS 7.7. De Public Spot biedt meer gemak en efficiëntie in hun dagelijkse activiteiten.

"Alle LANCOM-gebruikers profiteren met LCOS 7.7 van prestatieverbeteringen. De 17xx- en 18xx-routers bieden nu standaard hardwareversnelling. Dit was voorheen alleen mogelijk met de VPN-optie. VDSL is steeds belangrijker voor zakelijke gebruikers. De internetwizard maakt het mogelijk double play of triple play automatisch in te stellen. WLAN-operators op hun beurt profiteren van sterke verbeteringen in 802.11n en BFWA voor WISP's", zegt Roland Bulaga, Product Manager bij LANCOM.

Meer informatie over en gratis downloads van LCOS 7.7 zijn beschikbaar via www.lancom.eu.

####
Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Wenen, Bolzano (Italië), Barcelona en Amsterdam. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.




Ingezonden persbericht