Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PRAXIS EN NUON HELPEN KLANTEN ENERGIE BESPAREN

Diemen, 24 augustus 2009 - Praxis en Nuon slaan de handen ineen om klanten te laten zien hoe zij op een slimme manier minder energie kunnen verbruiken. Zo kunnen zij fors op hun energierekening besparen. Bezoekers van http://www.praxis.nl krijgen met behulp van de Nuon VerspillingsCheck binnen een handomdraai een beeld van hun energieverbruik. Hierdoor weten zij direct welke mogelijkheden er zijn om energie te besparen. Op vrijdag 4 en zaterdag 5 september is er in 30 Praxis-vestigingen een Nuon energieadviseur aanwezig voor gratis energieadvies. Bovendien krijgt iedereen - die op deze dagen een extra voordelig jaarcontract afsluit bij Nuon - een Praxis-bon cadeau ter waarde van 50 euro.

Elke dag maken we op verschillende manieren gebruik van energie. Of het nu gaat om een douche of bad, tv kijken, het gebruik van de computer of huishoudelijke apparatuur. Dagelijks verspillen we ongeveer 30 procent van die energie. Door slimmer met energie om te gaan, zijn flinke besparingen mogelijk. Dit scheelt al snel in de kosten, terwijl het niet altijd nodig is in te leveren op comfort. Vandaar dat Praxis en Nuon de krachten bundelen om klanten te helpen bij het besparen van energie.

Vrijdag 4 en zaterdag 5 september staat een speciale Nuon-stand met adviseur in 30 Praxis- vestigingen. In 12 van deze 30 vestigingen is ook op zondag 6 september een adviseur aanwezig. Hij geeft op basis van de woonsituatie van de klant advies over energiebesparende maatregelen. Op www.praxis.nl is te vinden om welke vestigingen het gaat. Klanten kunnen op deze site bovendien de Nuon VerspillingsCheck doen. Zo weten zij direct hoeveel energie bespaard kan worden. Bovendien verkoopt Praxis veel verschillende producten op het gebied van waterbesparing en energiebesparing. Deze producten zijn te herkennen aan de groene kaarten aan het schap.

Tien tips om energie te besparen

1. Spaarlampen - met spaarlampen bespaar je al snel 75 procent op elektriciteit. Zo verdien je op jaarbasis vele euro's.

2. Waterbesparende douchekop - bijna een derde van het dagelijkse waterverbruik is het resultaat van douchen. Een gewone douchekop laat 10 tot 12 liter water per minuut door, een waterbesparende douchekop een derde tot de helft minder.
3. Thermostatische kraan - ongemerkt verlies je veel water bij het mengen van warm en koud water. Met een thermostatische kraan voorkom je dit, omdat deze het water direct mengt. Hiermee kun je jaarlijks tot 2.000 liter besparen.

4. Waterbesparend reservoir - bij het doorspoelen van het toilet is het dikwijls niet nodig hiervoor het hele reservoir te gebruiken. Met een spoelonderbreker voorkom je veel onnodig watergebruik.






5. Keukenboiler - vaak staat de HR-ketel op zolder en voordat het warme water uit de kraan komt, worden eerst de (lange) leidingen verwarmd. Hierdoor moet je langer op warm water wachten. Met een keukenboiler is dit probleem opgelost.
6. Tijdschakelklok en contactdoos met schakelaar - soms blijven ongemerkt apparaten aanstaan. Met een tijdschakelklok worden deze automatisch of gelijktijdig uitgeschakeld.
7. Klokthermostaat - veel mensen vergeten 's avonds de thermostaat naar beneden te draaien of doen deze aan als ze wakker worden. Met een klokthermostaat kun je dit exact programmeren.
8. Buitenverlichting met schemerschakelaar of bewegingsmelder - 's avonds thuiskomen in het donker is niet prettig. Een bewegingsmelder kan uitkomst bieden. De lamp gaat automatisch aan zodra iemand - dus ook ongewenste bezoekers - in de buurt komt. Als je toch de hele nacht de lamp wil laten branden, kun je kiezen voor een schemerschakelaar. Deze gaat aan als het donker wordt en uit als er voldoende licht is.

9. Tochtstrips en brievenbusborstel - tocht is een veelvoorkomende ergernis. Met tochtstrips en een brievenbusborstel stop je de tocht bij ramen en/of deuren.
10. Radiatorfolie en buisisolatie - om maximaal te profiteren van de verwarming is het mogelijk de buizen te isoleren, zodat je via de buizen minder warmte verliest. Met radiatorfolie voorkom je dat warmte aan de achterzijde van de radiator verloren gaat.

Over Praxis
Praxis is een van de grootste en bekendste doe-het-zelfketens in Nederland. Praxis bestaat uit 138 winkels inclusief 28 megastores. Elf van de megastores hebben daarnaast een tuincentrum. Naast het reguliere doe-het-zelf assortiment vindt de klant bij Praxis een uitgebreid assortiment voor woninginrichting. Praxis maakt deel uit van de Maxeda DIY Groep, de marktleider in de Benelux. Praxis heeft bijna 5.000 mensen in dienst. Meer informatie: www.praxis.nl.

Over Nuon
Nuon is een energieonderneming die met 6.000 medewerkers ongeveer drie miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland, België en Duitsland. Zij zet zich in om een betrouwbare, betaalbare en zo schoon mogelijke energievoorziening te bieden. Nuon produceert en levert gas, elektriciteit, warmte en koude en helpt haar klanten om het energieverbruik te beperken. De onderneming vormt Business Group Benelux van de Vattenfall Group.


- EINDE PERSBERICHT-

Noot aan de redactie,