Ingezonden persbericht


persbericht

Nieuwe opleidingen én nieuwe namen voor twee Alkmaarse PCC-vestigingen

Met ingang van dit schooljaar, heeft een tweetal PCC-vestigingen een nieuwe naam gekregen. De vestiging aan de Fabritiusstraat zal kortweg 'PCC Fabritius' worden genoemd, terwijl de twee vestigingen aan de Vondelstraat voortaan 'PCC Oosterhout' zullen heten. De mavovestiging Fabritius is vernoemd naar Carel Fabritius, een bijzonder getalenteerde leerling van Rembrandt. Later in zijn leven maakte hij zich los van zijn leermeester en koos zijn eigen, sterk vernieuwende weg. Fabritius, zoon van een ontwikkeld geslacht, realiseerde zijn droom en bereikte met zijn grote schildertalent de top. De PCC-vestiging Fabritius biedt leerlingen met ingang van dit schooljaar de opleiding mavo+, waarmee ook zij hoog kunnen reiken. Alle bovenbouwleerlingen kiezen daar ofwel voor de Havoroute, die hen optimaal voorbereid op doorstroming naar de havo op PCC Het Lyceum, dan wel voor de gedegen Mbo-route.

De twee ondernemende PCC-vestigingen aan de Vondelstraat gaan ook een nieuwe fase in. Met ingang van dit schooljaar start hier namelijk de zeer gewilde technische opleiding genaamd Vakcollege Techniek. Na deze zesjarige opleidingscombinatie hebben de leerlingen niet alleen een vmbo- én een mbo-diploma, maar ook een certificaat voor 'meester' of 'gezel' plus een baan!

De onderbouw met z'n nieuwe projectruimtes, inspireert zijn leerlingen onder meer in deze nieuwe opleiding, maar ook in de kunstklas en de sportklas. De bovenbouwvestiging heeft in de achterliggende periode een ingrijpende metamorfose ondergaan. Er zijn nieuwe, ultramoderne en inspirerende werkpleinen gecreëerd voor de verschillende opleidingen. Het sfeervolle grand café l'Avenir, tevens lesrestaurant voor leerlingen van de consumptieve opleidingen, heeft z'n deuren geopend voor publiek en in de hal van de school zullen miniondernemingen hun plekje krijgen. Een bruisende school op een bruisende plek in de stad.

einde persbericht