Ingezonden persbericht


Persbericht/ oproep

Gezocht: Grootouders met achterkleinkinderen
Fotoproject in Oud-Zuid van Miloushka Bokma

Amsterdam, 24 augustus 2009 - Fotografe Miloushka Bokma gaat een serie familie portretten maken van grootouders en achterkleinkinderen. Het project is een vervolg op een eerdere serie waarbij de eerste en vierde generatie samen werden geportretteerd. In deze nieuwe serie gaat het om grootouders of achterkleinkinderen die in het Amsterdamse stadsdeel Oud-Zuid wonen. De portretten worden de komende winter op openbare plekken opgehangen. Het project is in het kader van 'de tijdelijke kunstprojecten subsidie" van stadsdeel Oud-Zuid.

Het komt in Nederland steeds minder voor dat vier generaties tegelijk in leven zijn. Doordat veel meer stellen tegenwoordig pas op latere leeftijd aan kinderen beginnen is de overgrootouder meestal overleden als het achterkleinkind zich aandient. Bokma wil deze families daarom vereeuwigen. Voor het project in Oud-Zuid is de fotografe op zoek naar mensen die hieraan mee willen werken. Het gaat om grootouders of achterkleinkinderen die in dit stadsdeel wonen.

De gezinnen fotografeert Miloushka Bokma -zover het mogelijk is- bij de grootouder of het kind thuis. Miloushka: "Ik vind het mooi om te zien hoe de omgeving een eigen verhaal vertelt. Ook laat de typische inrichting vaak een tijdsbeeld zien wat meestal verdwijnt als de grootouder overlijdt." Daarnaast interesseren haar de onderlinge verhoudingen, de contrasten tussen jong en oud, maar ook de gelijkenissen. Vaak wordt naast het achterkleinkind ook het kleinkind en de dochter/zoon van de grootouder geportretteerd, dus vier generaties op rij. Zij laat zich voor deze serie inspireren door de familieportretten van vroeger en de oud Hollandse schildermeesters.

Heeft u een achterkleinkind of juist een grootouder in Oud-Zuid, dan kunt u contact opnemen met de fotografe. De families die meewerken krijgen een mooie print van een bijzonder familieportret op groot formaat.

Voor meer informatie: Miloushka Bokma / Tel: 0644521951 / 020-6832314 / Email: contact@mbokma.nl/ www.mbokma.nl

Einde Bericht


Noot voor redacties