Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Robin Schulte van Bovemij Verzekeringen naar Assurantiekantoor Dekavas

Robin Schulte (29) stapt deze maand over van Bovemij Verzekeringen naar de functie van adjunct-directeur bij zusterbedrijf Assurantiekantoor Dekavas in Helmond. Daar is hij de beoogd opvolger van directeur Dick Kampen, die in de komende jaren zijn functie verder afbouwt.

Voor Robin Schulte is de overstap naar Assurantiekantoor Dekavas een logische stap in zijn carrière. "Nadat ik zelfstandig actief ben geweest in de automotive-sector lonkte de stap naar Bovemij". Naast zijn functie als adviseur voor het MKB was hij coördinator van een project. Hierbij ging het vooral om het uitzetten van nieuwe lijnen in het kader van de dienstverlening, maar ook om de vaststelling van een juist klantbeeld. "Het in kaart brengen van de risico's van onze klanten liep daar als een rode draad doorheen."

Klanten waren ondernemers binnen de automotive-sector in het algemeen. Dekavas richt zich meer specifiek op bestel- en vrachtauto gerelateerde bedrijven. Schulte ziet daar zijn uitdaging voor de komende jaren liggen. "Al meer dan 25 jaar is Dekavas het gespecialiseerde assurantiekantoor voor de erkende bedrijfswagendealer geweest. Later zijn daar de carrosserie-, motorenrevisie-, trucklease- en transportbedrijven bijgekomen. Bij dat laatste gaat het om bedrijven met wagenparken tot circa veertig eenheden. Speciaal voor de gebruikte bestelauto's bij het MKB is een verzekeringsconcept ontwikkeld dat via de bestelauto- en truckdealers onder het label Transkavas zijn weg naar de klant vindt."

Binnen de genoemde sectoren is alles momenteel flink in beweging, weet ook Schulte. "Je kunt er niet omheen. Er gebeurt natuurlijk het nodige binnen die sectoren, evenals bij de transportbedrijven die bij hen klant zijn. Feit is dat daarbij niet altijd de focus gelijk op de verzekeringen ligt, terwijl de risico's duidelijk veranderen. Voorraden op het terrein en in de magazijnen van bedrijven nemen toe. Leasemaatschappijen halen auto's terug en stallen die op terreinen van truckdealerbedrijven. Maar bij wie en hoe zijn die auto's verzekerd en wat valt er onder de dekking? Actuele vragen die schreeuwen om antwoorden. Andere zaken van aandacht zijn de risico's tijdens vervoer van/naar een carrosseriebouwer, maar ook de werkzaamheden die men er daar aan verricht. Maar ook herleveringsrisico's, milieu- of elektronicaschades, het rijden met HA en/of OA kentekens of servicewagens die met het nodige gereedschap onderweg zijn. Of, welke auto's vallen onder de Handelsvoorraadverzekering en wat als je een auto uit die voorraad aan een klant verhuurt of uitleent omdat hij zijn auto in de garage heeft staan? Zeker nu bedrijven willen excelleren in serviceverlening zie je dat er in dat kader nog wel eens zaken gedaan worden die onder geen enkele verzekering gedekt zijn."

Net als op het gebied van werknemersverzekeringen biedt Dekavas ook voor al deze vragen maatwerkoplossingen. Schulte: "Wij hebben buitendienstmedewerkers die ieder geïnteresseerd bedrijf bezoeken met een uitgebreide checklist waarmee de risico's en dekkingen overzichtelijk in beeld gebracht kunnen worden. Vanuit onze grote expertise op dit gebied kunnen wij ook wijzen op punten die mogelijk binnen de huidige polis niet voldoende gedekt zijn. Die check doen wij zowel bij onze eigen klanten als bij bedrijven die zich daarvoor bij ons aanmelden. Ook dit is een onderdeel van ons plan voor de toekomst. Op maat adviseren en maatwerkpolissen leveren zijn kernpunten in die visie. Omdat Dekavas kennis heeft vergaard in de meer dan 25 jaar dat het bedrijf nu bestaat en ervaren mensen in dienst heeft, kun je dat ook aanbieden.

Assurantiekantoor Dekavas in Helmond is onderdeel van de Bovemij Verzekeringsgroep, maar opereert zelfstandig binnen de werkgebieden waar de expertise ligt. Daarbij geldt het bedrijf als een Partner in Business van de truckdealers en erkend leverancier van de Focwa.


Noot voor redacties