VVD


24-8-2009

VVD wil onafhankelijk onderzoek naar schietincidenten bij dansfeest

De VVD wil naast het rijksrechercheonderzoek, een diepgaand onafhankelijk onderzoek naar de gebeurtenissen bij dansfeest Sunset Grooves bij Hoek van Holland.

Woordvoerder Laetitia Griffith wil dat de vergunningverlening wordt onderzocht en de eisen die hieraan waren verbonden. Ook moet worden gekeken naar het aantal toegestane bezoekers en het daadwerkelijk aantal aanwezige bezoekers, de toegangscontrole, het alcohol en drugsgebruik.

Griffith: "Ongelooflijk dat een dansfeest zo uit de hand heeft kunnen lopen. Daarom ik wil ook weten of het klopt dat voorafgaand aan het dansfeest informatie bij de gemeente Rotterdam is binnengekomen over de komst van voetbalhooligans bij het dansfeest, en welke maatregelen zijn genomen."

Griffith wil ook van de minister weten wat er op de bewuste avond daadwerkelijk is gebeurd, wat de betrokkenheid van de politie is geweest, en wanneer en op welke wijze de politie heeft opgetreden.

Griffith keurt het geweldgebruik tegen gezagdragers sterk af. "Agenten zijn er om de openbare orde te handhaven en feestgangers moeten met hun handen afblijven van onze dienders", aldus Griffith.

Griffith vindt het van belang dat goed worden gekeken wordt hoe ontsporing van dit soort dansfeesten in de toekomst kan worden voorkomen en welke lessen kunnen worden getrokken uit de gang van zaken. Griffith: "Maar eerst moet er voldoende aandacht worden besteed aan de opvang en nazorg aan slachtoffers en overige betrokkenen van dit zo triest afgelopen feest."

24 augustus 2009