Met 50 Lelijke Eenden naar DelfSail 2009


Vrijwilligers steunen Opkikkeractie

WORMER, 20090819 -- Maar liefst 50 vrijwilligers uit de regio Wormer-Linschoten-Geldermalsen vertrekken maandag 24 augustus 2009 voor een 2-daags programma naar Delfzijl. Zij rijden met evenzoveel 2 CV's (Lelijke Eenden) van sponsor Ducktrail voor Stichting De Opkikker. Deze Stichting verzorgt een `Super Opkikkerdag' voor gezinnen met een chronisch ziek kind.

Onder politie escorte vertrekt de karavaan richting Delfzijl. Een dag later wonen de gezinnen en de vrijwilligers het nautische evenement bij. Tijdens de vijfde editie van het internationale zeilevenement DelfSail worden er honderden schepen verwacht die elk op hun eigen manier uitblinken. Tussen de vijfentwintig en dertig windjammers zullen aanmeren in de haven. Dat zijn enorme zeilschepen die in de achttiende en negentiende eeuw gebruikt werden voor de handel.

Karin Horstman van Ducktrail vertelt: "De kinderen en hun gezinsleden worden per Eend naar het mega-zeilevenement vervoerd en wonen daar speciale activiteiten bij. Zo is er het bezoek aan de HMS Bounty (uit de Disneyfilm Pirates Of The Caribbean II en de film Oceans) en een optreden van Belle Perez."