Ingezonden persbericht



Vanwege het heugelijke feit dat de Nederlandse succesproductie You're the Top opnieuw tot leven komt, heeft producent Cor Franc vanmorgen de handel geopend op de Amsterdamse beurs van NYSE Euronext!

Met meer dan 90 voorstellingen speelde deze productie zo'n vijftien jaar geleden voor volle zalen. De tournee van deze Nederlandse muziektheaterproductie werd afgesloten met een week uitverkocht Carré. Het werd wel Dé Musical van 1995/1996 genoemd. Lovende recensies, een Louis d'Or nominatie en een Edison Award vielen de cast en productie ten deel. Willem Nijholt gaf een werkelijk legendarische vertolking van songwriter Cole Porter.

Cole Porter behoort tot de allerbeste en meest bijzondere liedjesschrijvers uit de Verenigde Staten. Hij schreef zowel tekst èn muziek van o.a. de musical 'Kiss Me, Kate' en onsterfelijk geworden songs als 'Night And Day', 'I Get A Kick Out Of You', 'I've Got You Under My Skin', 'Love For Sale' en 'Ev'ry Time We Say Goodbye'. Cole Porter had naast zijn buitengewone talent een zeer opvallende levensstijl en leefde een dubbelleven. Hij was van rijke komaf, een hartstochtelijk feestganger, een fervent wereldreiziger en een homoseksueel, die getrouwd was met een van de mooiste fotomodellen uit de jaren 20. Terwijl zijn succes ongekende hoogte bereikte, groeide zijn eenzaamheid. 'You're the Top' schetst een wervelend beeld van de muziek en het levensverhaal van deze legendarische songwriter.

You're the Top gaat 30 januari 2011 in première in de Stadsschouwburg in Haarlem en toert van januari tot en met mei 2011 in de theaters Binnenkort zullen de hoofdrollen bekend gemaakt worden.

Naast creatief producent Cor Franc, die het concept bedacht en verantwoordelijk is voor de muziekkeuze, bestaat het creatieve team uit muzikaal leider Bob Zimmerman, Wim Dresens lichtontwerp, Gijs Kater, geluidsontwerp. Met de regisseur zijn onderhandelingen gaande.

Pers in 1995 over You're the Top
Musical met diepgang - Volkskrant
Eerste klas show - De Telegraaf
Een bewonderenswaardige musical - Trouw
You're the Top toont élégance, snobisme en ondeugd van Cole Porter - NRC Cole Porter-musical spettert: een topvoorstelling - Goudse Courant
. een Nederlandse productie, die voor de verandering nu eens met onwaarschijnlijk vakmanschap is opgebouwd rond een aantal scènes, zoals die alleen door wereldberoemde cineasten of grote schrijvers naast en onder elkaar gelegd kunnen worden. - De Gelderlander
. een Porter-songbook dat zich internationaal kan meten. De welgekozen songvolgorde vertelt meer over Porter dan menige biografie. - Juryrapport Edison Populair

Producent: Songs4Ever BV / American Songbook