Ingezonden persbericht



Honderden skileraren op tropisch tankstation
Laatste weekend Typetje Tanken zet teller op drieduizend deelnemers

Iedereen die er uit zag als skileraar kon afgelopen weekend gratis tanken bij Shell in Leeuwarden en Lelystad. Honderden winters geklede deelnemers kwamen langs voor een gratis tank Shell FuelSave. Het Typetje Tanken ­ dat dit weekend de laatste editie beleefde ­ liep gedurende vijf weken op tankstations door heel Nederland, waarbij naar schatting liefst drieduizend automobilisten in de verkleedkist waren gedoken. De gratis brandstof voor dokters en zusters in Oldenzaal en Oosterbeek leverde de meeste toeloop op.

Het Typetje Tanken leverde de afgelopen vijf weken vele verrassende taferelen op met tankende bruiden, dansende kabouters, feestende cowboys en verhitte skileraren. Op negen locaties verspreid door Nederland hadden in totaal zon drieduizend mensen zich fraai uitgedost om kosteloos de tank vol te kunnen gooien met Shell FuelSave Euro 95 of Shell FuelSave Diesel.

Afgelopen weekend was het de beurt aan skileraren in Leeuwarden en Lelystad om gratis de zuinige brandstof in te slaan. Ook hier waren weer honderden automobilisten in de verkleeddoos en wintercollectie gedoken op zoek naar een passende outfit. Skibrillen, dikke mutsen, lange latten en warme jassen bevolkten massaal de toch zomers warme tankstations. Diverse lokale middenstanders in Leeuwarden speelde slim in op de actie van Shell, door gratis ijsjes en lunches aan te bieden voor de skileraar-look-a-likes.

Duwende dokters
Het Typetje Tanken maakt deel uit van de Shell Gratis Liter Weken. "Deze lopen nog tot en met 30 september en zijn een initiatief om de introductie te vieren van onze nieuwe zuinige brandstoffen Shell FuelSave Euro 95 en Shell FuelSave Diesel," vertelt Arthur Reijnhart, General Manager van Shell Nederland Verkoopmaatschappij. "Het is een groot feest geworden. De sfeer op de stations was uitgelaten en zowel de gratis brandstof als de aanblik van de typetjes stemmen iedereen vrolijk. Precies wat we voor ogen hadden. Bovendien was het prachtig om te zien hoe zon 30 autos met geen druppel benzine meer over, werden binnengeduwd door bruiden of dokters."

Drieduizend
Achteraf bleek de toeloop van dokters en zusters in Oosterbeek en Oldenzaal het grootst. Waar de kabouters in Zoetermeer en Maarssen misschien voor de meest absurde beelden zorgden, de




bruiden in Heemskerk voor het mooiste schouwspel, waren het de artsen die het meest massaal waren uitgelopen voor de gratis Shell FuelSave. Gemiddeld kwamen per locatie zon driehonderd mensen op de actie af.

Creatieve cowboys
Het concern sluit niet uit dat het Typetje Tanken volgend jaar terugkeert op de Nederlandse tankstations. "Als je bijvoorbeeld de cowboys en indianen zag in Haren en Assen, is het onvoorstelbaar hoe creatief Nederlanders zijn. Alleen dat al maakt deze actie meer dan de moeite waard. Het is een groot feest en het gratis weggeven van benzine sluit goed aan bij de belofte van onze nieuwe brandstof die tot een liter per tank1 bespaart, wat beter is voor het milieu en de portemonnee. Dus wie weet, maar dat is nu nog niet aan de orde," besluit Reijnhart.

Over de Gratis Liter Weken
Het Typetje Tanken, waarbij Shell op negen dagen op vooraf onthulde locaties in Nederland de pompen open zette, maakt deel uit van de Gratis Liter Weken. Gedurende een jaar heeft Shell een aantal grote acties op de tankstations. De Shell Gratis Liter Weken lopen van 1 juli 2009 tot en met 30 september 2009 en hebben als doel om de Shell FuelSave-brandstoffen verder onder de aandacht te brengen. Zie ook www.shell.nl/gratistanken voor beelden van het Typetje Tanken.

In samenwerking met de Bankgiro Loterij geeft Shell gedurende deze periode gratis prijzen weg. Bij aankoop van minimaal 25 liter brandstof ontvangen automobilisten een kanskaart die kans biedt op onder meer Shell FuelSave-brandstof, LCD-tvs, navigatiesystemen, slipcursussen en reischeques. Daarnaast wordt na afloop van de actie onder alle deelnemers een Volkswagen Golf BlueMotion verloot. De actie ,,Typetje Tanken is onderdeel van deze Gratis Liter Weken. Voor meer informatie, zie: www.shell.nl/literweken.