VerkeersInformatieDienst


Werkzaamheden A2 tussen Maarssen en Vinkeveen

24 augustus 2009, 12:07
Vrijdag 28 augustus (A2 richting Utrecht) en vrijdag 4 september (A2 richting Amsterdam) ondervindt het verkeer van 21.00 uur tot 05.00 uur hinder tussen Maarssen en Vinkeveen. Het verkeer uit beide richtingen wordt dan naar de nieuwe westelijke rijbaan van de A2 geleid. Hierdoor komt de oostelijke rijbaan vrij, zodat deze kan worden vernieuwd en verbreed.

Het verkeer moet rekening houden met de volgende verkeershinder:
- Een politiestop, waarbij het verkeer rond 01.00 uur âs nachts ongeveer 15 minuten wordt stilgelegd. Hierna zal het verkeer over de westelijke rijbaan van de A2 rijden

- Er zijn twee rijstroken afgesloten, er is slechts één rijstrook beschikbaar.

- De toe- en afrit bij Breukelen zijn afgesloten. Verkeer richting of vanuit Breukelen wordt omgeleid;

- Tankstation en verzorgingsplaats Haarrijn zijn afgesloten in de nacht van 28 augustus)

- Tankstation en verzorgingsplaats Ruwiel zijn gesloten in de nacht van 4 september.

Voorafgaand aan de werkzaamheden in de nachten van 28 augustus en 4 september, vinden âs nachts diverse voorbereidende werkzaamheden plaats. De overlast voor het verkeer is dan beperkt.

Op het stuk snelweg dat in gebruik genomen wordt is ook een proefvak met dubbellaags zoab opgenomen. Rijkswaterstaat levert in 2010 de snelweg op met een dubbele laag ZOAB (DZOAB). Om in de eindsituatie de meest geschikte asfaltmengsels toe te kunnen passen gaat Rijkswaterstaat een proefvak aanleggen, zodat deze asfaltmengels kunnen worden gemonitord.