PROVINCIES EN PLASTERK INVESTEREN 38 MILJOEN IN CULTUREEL ERFGOED

De provincies en minister Plasterk (OCW) investeren samen 38 miljoen euro in de restauratie van rijksmonumenten. Hiermee geven ze in een economisch moeilijke tijd een stevige impuls aan de regionale werkgelegenheid en dragen ze tegelijkertijd bij aan de instandhouding van cultureel erfgoed. Dit staat in de afspraak IPO-OCW restauratie rijksmonumenten, die minister Plasterk en gedeputeerde Van Waveren vandaag hebben ondertekend.

Doel van de aanpak is het behoud van werkgelegenheid in de bouw met het oog op de economische crisis. Partijen kiezen voor een gebiedsgerichte aanpak, één van de speerpunten in de modernisering van het monumentenbeleid.

De middelen worden ingezet voor restauratieprojecten van rijksmonumenten (gebouwd), die uitvoeringsgereed zijn. Provincies bepalen welke restauratieprojecten daarvoor in aanmerking komen. Minister Plasterk betaalt de ene helft, de regio draagt onder leiding van de provincie eenmalig de andere 50 procent (publiek en privaat) bij aan de restauratie van rijksmonumenten. De afspraak gaat in op 1 juli 2009 en loopt af op 31 december 2011.


Noot voor redacties
Noot voor redacties (

RVD Mediafeed