Ingezonden persbericht


Onderzoek Consumentenbond toont aan:
Alpro® soya filets zijn het 'schoonst'

Breda, 24 augustus 2009 - Alpro® soya filets komen als 'schoonste' uit het onderzoek dat de Consumentenbond publiceert in het septembernummer van de Consumentengids. Volgens de Consumentenbond is het kiezen van vleesvervangers een gezond alternatief voor mensen die geen of weinig vlees willen eten, maar wel alle benodigde voedingsstoffen willen binnenkrijgen. Bovendien is de productie van deze vleesvervangers meestal minder milieubelastend dan de productie van vlees.

De Consumentenbond onderzocht in hoeverre de productie van vleesvervangers het milieu vervuilt in vergelijking met vlees. Ze hield twaalf kant-en-klare vleesvervangers tegen het licht. Daarbij keek ze naar het hele productieproces: van de teelt van de basisingrediënten, de productie van de vleesvervangers, de verpakking tot en met het vervoer naar de supermarkt. Alles bij elkaar kwamen de Alpro® soya filets als schoonste uit de test naar voren.

Diepgeworteld duurzaam
René van den Cruijsem, commercieel directeur, is uiteraard erg blij met de uitkomst van het onderzoek. "We maken als Alpro® soya al jaren lekkere en gezonde producten die onze planeet zo min mogelijk belasten. Duurzame ontwikkeling zit diepgeworteld in onze manier van werken. We hebben bijvoorbeeld rechtstreeks contact met de sojaboeren en we betalen ze een correcte prijs. Onze producten bevatten bovendien geen genetisch gemanipuleerde grondstoffen of ingrediënten en in ons hele productieproces houden we rekening met het milieu." Anders dan in het artikel van de Consumentenbond over soja staat vermeld, gebruikt Alpro® soya geen sojabonen uit het bedreigde regenwoud. "Geen van onze producten bevat soja die afkomstig is uit gebieden waar regenwoud wordt gekapt", garandeert René van den Cruijsem.

Over de organisatie
Alpro® soya is Europees marktleider met een breed assortiment aan sojaproducten, zoals Sojadrinks, Sojadesserts, de plantaardige kookroom Cuisine, Yofu (een 100% plantaardig alternatief voor yoghurt) en vleesvariaties op basis van Tofu.

Meer informatie over Alpro® soya vindt u op www.alprosoya.nl.

Noot voor redacties

Noot voor de redactie (