Ingezonden persbericht


Nieuwe pc-beveiligingsoplossingen Trend Micro bieden waterdichte bescherming voor alle computers

Complete beveiligingssuite Trend Micro Internet Security 2010 geschikt voor

Microsoft Windows 7

Vianen, 24 augustus 2009 - Trend Micro heeft bij de ontwikkeling van zijn nieeuwe consumentenlijn voor 2010 twee aspecten duidelijk voor ogen gehouden: de oplossingen moeten gebruiksvriendelijk zijn en weinig harde-schijfruimte innemen. Dat is precies waar de nieuwe beveiligingsoplossingen voor pc's van Trend Micro Internet Security en Internet Security Pro in uitblinken. Daarnaast beschermen deze producten als eerste de computers met Microsoft Windows 7. Zo bieden ze waterdichte bescherming tegen online gevaren, zonder dat dit gevolgen heeft voor de computersnelheid.

'We hebben geluisterd naar onze klanten en de nieuwe oplossingen voorzien van extra gebruiksgemak en snelheid. Onze nieuwe producten werken twintig procent sneller en nemen twintig procent minder ruimte in dan de versies van 2008', zegt Carol Carpenter, General Manager van de Consumer and Small Business Unit van Trend Micro. 'Trend Micro Internet Security 2010 is een uitgebreid beveiligingspakket dat snelle, makkelijke en slimme bescherming biedt aan consumenten die hun buik vol hebben van trage en ingewikkelde beveiligingsoplossingen.'

Eenvoudige en slimme beveiliging
Gebruikers willen hun beveiligingsprogramma zo min mogelijk handmatig hoeven aan te passen. Trend Micro komt gebruikers hierin tegemoet. De nieuwe oplossingen wisselen automatisch van taal naar gelang de taalinstellingen van het pc-besturingssysteem. De oplossing houdt eveneens rekening met het computergebruik bij het uitvoeren van updates, zodat gebruikers hier geen hinder van ondervinden wanneer ze een PowerPoint-presentatie houden, een video bekijken of gamen.

Het Security Activity Dashboard is ook verbeterd ten opzichte van de eerdere versie. Het dashboard biedt gebruikers een overzicht van alle beveiligingsactiviteiten op hun computer in begrijpelijke grafieken en tabellen. Ze kunnen zelf instellen welke informatie het dasboard moet weergeven. Door meer te weten te komen over de momenten en manieren waarop hun computer aangevallen wordt, kunnen ze daarmee rekening houden, zodat ze in het vervolg zorgeloos surfen op internet.

Een snel totaalpakket
Cybercriminelen handelen tegenwoordig bijzonder snel. Beveiligingsprogramma's moeten daardoor nog sneller werken. Trend Micro Internet Security en Internet Security Pro zijn zo snel, omdat ze gebruikmaken van het Trend Micro Smart Protection Network. Daarbij combineert het Smart Protection Network verschillende kennisbronnen over online bedreigingen. Aan de hand van deze informatie beschermen de nieuwe Trend Micro-oplossingen de Internet Cloud en bieden consumenten - waar die ook zijn - directe real-time bescherming die vergelijkbare oploossingen niet bieden. Gebruikers merken hier weinig van doordat dit functioneert op de achtergrond.

Totale beveiliging is een belangrijke vereiste voor degenen die veel buitenshuis in de weer zijn met hun laptops en smartphones. Trend Micro heeft zijn beveiligingsoplossingen afgestemd op de behoeften van deze mobiele gebruikers. Een licentie voor Trend Micro Mobile Security is onderdeel van Trend Micro Internet Security Pro. Mobile Security beschermt smartphones tegen virussen, sms-spam en andere malwareaanvallen op mobiele apparaten met Microsoft Windows Mobile of Symbian OS. De mobiele beveiligingsoplossing voorkomt tevens datadiefstal en storingen.

Voor de gehele familie
Veel ouders maken zich zorgen over de online veiligheid van hun kind. Welke websites bekijken ze en met wie komen ze online in contact? Het feit dat kinderen ongewenst in aanraking komen met informatie op kindonvriendelijke websites, spam en virussen, behoort tot de harde werkelijkheid en zorgt ook voor gevaar wanneer kinderen offline zijn. De verbeterde instellingen voor ouderlijk toezicht van Trend Micro-consumentenbeveiligingsproducten zijn ideaal voor families met werkende ouders en technisch onderlegde kinderen. Ouders kunnen de instellingen aanpassen op de leeftijd van het kind dat internet gebruikt. Daarnaast is het mogelijk voor ouders om de online activiteiten van hun kroost in de gaten te houden terwijl ze internetten. Zo kunnen ze inkomend (door websites met ongewenste inhoud te blokkeren) en uitgaand netwerkverkeer (blokkeren van persoonlijke informatie zoals adressen, telefoonnummers, wachtwoorden etc.) controleren.

Trend Micro hanteert een 'Security Blanket'-strategie voor het volledige huishouden. Het bedrijf heeft zijn beveiliging uitgebreid en de beveiligingssuite dekt nu ook Netbooks, USB-apparaten, Sony Playstation- en Sony Portable-apparaten, Linksys by Cisco-routers en Apple iPhone's.

Prijs en beschikbaarheid
De consumentenbeveiligingsproducten van Trend Micro zijn verkrijgbaar in drie pakketten: Trend Micro Internet Security, Trend Micro Internet Security Pro en Trend Micro Antivirus + AntiSpyware. Trend Micro Internet Security Pro biedt aanvullende features, geoptimaliseerd voor laptopgebruik buitenshuis, online bankieren en online winkelen. Voor degenen die behoefte hebben aan basisbeveiliging, biedt Trend Micro Antivirus + AntiSpyware.

De nieuwe productlijn voor consumenten is beschikbaar vanaf 24 augustus 2009 via www.trendmicro.com. De abonnementsprijzen voor één jaar zijn vanaf ¤ 39,99 incl. btw. voor Trend Micro Internet Securiity en vanaf ¤ 59,99 voor Trend Micro Internet Securiity Pro. Gebruikers kunnen Trend Micro Internet Security en Trend Micro Internet Security Pro installeren op maximaal drie computers in hun huishouden.

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is wereldwijd marktleider op het gebied van internetcontentbeveiliging. Het bedrijf beveiligt de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten. Daarbij loopt Trend Micro voorop op het vlak van geïntegreerde threat management-technologie. Hiermee beschermt de beveiligingsspecialist de systeemcontinuïteit, persoonlijke informatie en eigendommen tegen malware, spam, dataverlies en de nieuwste webbedreigingen. Experts in de gehele wereld ondersteunen 24x7 de flexibele oplossingen van Trend Micro. Het hoofdkantoor van Trend Micro staat in Tokio. De Trend Micro-oplossingen worden verkocht via businesspartners over de gehele wereld. Voor meer informatie: www.trendmicro-europe.com.




Ingezonden persbericht