Ingezonden persbericht



Portland krijgt directe treinverbinding naar Vancouver

Bezoek de Olympische Winter Spelen in Canada via de westkust van Amerika

Reeuwijk, 24 augustus 2009 - Per 19 augustus is er een dagelijkse directe treinverbinding tussen Portland (Oregon) en Vancouver (Britisch Columbia) van start gegaan. Dit is de tweede verbinding van de Amerikaanse westkust naar Canada. Voor reizigers die vanaf Amsterdam direct met Delta/KLM naar Portland vliegen betekent dit dat er nu een directe treinverbinding naar Vancouver B.C. is. Een interessante mogelijkheid om via Oregon de Olympische Winter Spelen te bezoeken.

De treinverbinding vertrekt dagelijks vanaf Portland om 22:45 uur in noordelijke richting met aankomst in Vancouver om 6:35 uur, vervolgens vertrekt de trein weer in zuidelijke richting om 6:40 uur met aankomst in Portland om 14:45 uur.

Deze nieuwe verbinding maakt deel uit van de Amtrak Cascades route. Deze bestaat uit vier dagelijkse rondreizen tussen Portland en Seattle, met verbinding tussen Bellingham en Portland via Seattle; tussen Eugene en Seattle via Portland en tussen Seattle en Vancouver, B.C. De Amtrak Cascades wordt uitgevoerd door Amtrak in samenwerking met 'the Washington en Oregon Departments of Transportation'. Voor tijdschema's en tarieven zie www.amtrakcascades.com of neem contact op met de vertegenwoordiger van Amtrak in Benelux: Incento in Bussum, www.incento.nl (specialist in treinreizen).

Over Oregon
Oregon blijft bezoekers verbazen met haar ongerepte Pacific kustlijn, dynamische stadscentra, toegankelijke natuur, outdoor-activiteiten en Wild West avonturen. De directe vlucht vanaf Amsterdam (Delta/KLM) naar Portland maakt Oregon goed toegankelijk voor de Europese reiziger. Voor meer informatie over Oregon, bezoek www.TravelOregon.com of www.OregonUncovered.com. Volg Oregon op Twitter via @traveloregon en bekijk de televisieserie 'Oregon Uncovered' op www.travelchanneltv.nl.


Noot voor redacties

Noot voor de redactie (