Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 augustus 2009

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Bromfietsster en passagier gewond tijdens éénzijdige aanrijding

Almelo

Een 36-jarige bromfietsster uit Almelo en haar 33-jarige passagier uit Hengelo raakten zondag 23 augustus gewond tijdens een éénzijdige aanrijding op de Pastoor Ossestraat in Almelo. Door een stuurfout raakte de 36-jarige de controle over de bromfiets kwijt en kwam op de rotonde tegen een verkeersgeleider tot stilstand. De man en de vrouw werden voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. (2009024183)

Bromfietser gewond na aanrijding Enschede
Een 16-jarige jongen uit Enschede raakte zondagavond 23 augustus gewond tijdens een aanrijding met een automobilist in Enschede.

Zondagavond 23 augustus omstreeks 19.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Ledalaan in Enschede. Bleek dat een 29-jarige automobilist uit Enschede over de Ledalaan reed. De automobilist wilde linksaf de busbaan oversteken. Hierbij zag hij een 16-jarige bromfietser, die met hoge snelheid over de busbaan reed, over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De bromfietser raakte gewond en werd met ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie doet verder onderzoek naar de bromfiets. (2009024190)

Met 2,17 promille op de bromscooter, rijbewijs ingevorderd

Hengevelde

Een 61-jarige bromfietser uit Hengelo raakte zondag 23 augustus zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een bromscooter bestuurde.

Zondagavond 23 augustus omstreeks 18.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Gorsveldweg in Hengevelde, een scooterbestuurder die zonder helm reed. Omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder, een 61-jarige man uit Hengelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,17 promille uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. (2009.)

Met 1,36 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 20-jarige automobilist uit Enschede raakte maandag 24 augustus zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en een éénzijdig ongeval veroorzaakte.

Maandagmorgen 24 augustus omstreeks 03.40 uur kreeg de politie melding van een éénzijdig ongeval op de Groot Bruninkstraat in Enschede. Bleek dat een automobilist de controle over zijn voertuig had verloren en op de kop in de berm tot stilstand was gekomen. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 20-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,36 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2009024260)

Man krijgt rode kaart, mag twee jaar lang geen bezoek brengen bij 400 winkels in Enschede Enschede
Een 39-jarige man uit Enschede heeft een rode kaart ontvangen en mag twee jaar lang niet bij alle 400 aangesloten winkeliers in Enschede komen.

Op maandag 17 augustus zag een oplettende medewerker van een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein een man diverse goederen meenemen zonder deze te betalen. De man werd aangehouden door het winkelpersoneel. Tijdens de aanhouding gedroeg de man zich erg agressief naar het personeel toe en bedreigde hen. De man werd direct overgedragen aan de politie.

De 39-jarige man heeft in het kader van het collectieve winkelverbod een rode kaart uitgereikt gekregen. De man mag bij alle aangesloten winkeliers in Enschede voor de duur van twee jaar geen bezoek brengen. (2009022087)

Agent mishandeld tijdens dance festijn Enschede
Een agent van de Politie Twente werd zondagavond 23 augustus door een 28-jarige man uit Enschede ernstig mishandeld tijdens het dance festijn Sneakers in Enschede.

Tijdens het dance festijn waren enkele ongeregeldheden waardoor de politie moest ingrijpen. Een 28-jarige Enschedeër werd aangehouden. De man was het niet eens met de aanhouding en deelde de agent enkele schoppen en stompen uit in het gezicht. De agent raakte gewond en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De 28-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009024217)


---- --